PKS

U srcu Ciriha, u impresivnom prostoru Kraftwerka, 25. oktobra od 15:00 časova do ponoći, održaće se prvi Balkan Wein Expo, manifestacija koja slavi bogatu vinsku kulturu Balkana. Na ovom jedinstvenom događaju, posetioci će imati priliku da degustiraju više od 300 vina iz različitih delova Balkana, a posebna pažnja biće posvećena vinima iz Srbije.

Srbija u fokusu

Ove godine, Srbija je u centru pažnje kao zemlja domaćin. Vinarije iz svih krajeva Srbije predstaviće svoja najbolja vina. Pored toga, ljubitelji žestokih pića moći će da uživaju i u degustaciji tradicionalnih rakija, autentičnih proizvoda Balkana koji osvajaju međunarodna tržišta svojim kvalitetom i karakterom.

HORECA B2B Sastanci

Pre zvaničnog otvaranja sajma, od 13:00 do 15:00, organizovani su HORECA B2B sastanci namenjeni profesionalcima iz oblasti ugostiteljstva. Ovaj segment događaja omogućava direktan kontakt između proizvođača vina i vlasnika restorana, distributera i drugih profesionalaca, stvarajući prilike za sklapanje poslovnih ugovora i saradnje.

Vinske Masterklase sa stručnjacima

Jedan od ključnih elemenata Balkan Wein Expo-a su masterklase koje će voditi priznati stručnjaci. Ivan Barbić, Master of Wine, održaće dve ekskluzivne masterklase posvećene autohtonim sortama Balkana i poznatim međunarodnim sortama koje se uspešno gaje u ovom regionu. Ovo je prilika da se saznaju detalji o specifičnostima balkanskih vina i njihovom potencijalu na svetskoj vinskoj sceni.

Degustacije i umrežavanje

Pored bogate ponude vina i rakija, Balkan Wein Expo pruža i priliku za umrežavanje i poslovne sastanke, a posebne mogućnosti pruža vlasnicima restorana, somelijerima, distributerima i ljubiteljima vina da otkriju nove proizvođače i uspostave kontakte sa vinarima iz regiona.

Specijalni gosti manifestacije biće predstavnici sajma Wine Vision by Open Balkan, vinski ekspert i urednik magazina Vino&Fino Igor Luković i direktor Saveza vinara i vinogradara Srbije Stevan Rajta.

Pogled u budućnost

Balkan Wein Expo je korak ka globalnoj promociji vina i rakija sa Balkana. Ovaj događaj ne samo da omogućava vinarima i proizvođačima rakija iz Srbije i regiona da predstave svoje proizvode međunarodnoj publici, već i širi svest o kvalitetu i jedinstvenosti balkanskih proizvoda. Sa planovima da postane godišnja manifestacija, Balkan Wein Expo ima potencijal da postane jedan od vodećih vinskih događaja u Evropi.

Balkan Wein Expo predstavlja most između bogate tradicije balkanskog vinogradarstva i savremenih međunarodnih tržišta, stvarajući prilike za vinski i rakijski svet Balkana da zasija na globalnoj sceni.

Više informacija o događaju i ulaznicama možete pronaći na sajtu www.balkanweinexpo.ch.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here