Youtube/Printscreen
Foto: Ilustracija

Rusija je lansirala jedan od najvećih napada dronovima na Ukrajinu u poslednjih nekoliko meseci, ciljajući Kijev i druge gradove, saopštile su ukrajinske vlasti, tvrdeći da je protivvazdušna odbrana oborila 68 od ukupno 136 dronova.

Prema navodima ukrajinskih vlasti, dva drona vraćena su tokom protekle noći u Rusiju, a o sudbini 64 drona nema podataka – moguće zbog toga što su ih presreli sistemi za elektronsko ratovanje.

Dva drona pogodila su neidentifikovane ciljeve, navedeno je u izveštaju o napadu, koji je pokrenut nekoliko sati pre nego što je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski otkrio svoj plan za odbranu od ruske invazije, javlja Rojters.

Svi dronovi usmereni ka Kijevu uništeni su i nema podataka o povređenima ili šteti, rekao je šef gradske vojne uprave Sergej Popko.

Napad dronova, između ostalog, doveo je do požara velikog obima u regionu Ternopil, objavila je lokalna vojna administracija na Telegramu, navodeći da nema žrtava, te da je angažovano gotovo 50 vatrogasaca u gašenju požara. Ukrajinska vojska saopštila je i da je Rusija ispalila dve rakete na severni grad Černihiv i region Donjecka, ali nije precizirala šta je bilo sa njima.

Policija u susednoj Moldaviji saopštila je da su ostaci nečega što je izgledalo kao projektil pronađeni na severu te zemlje, oko četiri kilometra od granice sa Ukrajinom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here