KC Medveđa
Defile: Centrom Medveđe prošlo 150 učesnika

U Medveđi kod Leskovca je održan Treći međunarodni festival folklora u organizaciji Kulturnog centra, na kome su učestvovala društva iz Plužina, Makedonske Kamenice, Raniluga, Niša i Medveđe. Na početku smotre, svečani defile sa 150 učesnika je prošao centrom Medveđe, uz pratnju trubačkog orkestra, da bi program bio nastavljen u velikoj sali Kulturnog centra Medveđa.

Festival je otvorio direktor Kulturnog centra Nebojša Jakšić. On je uputio reči zahvalnosti učesnicima i publici zbog dolaska na ovaj praznik nošnji i folklora. Na festivalu su se smenjivale koreografije igara sa područja Krive Reke, Prizrena, Ponišavlja, Leskovca, Šumadije, istočnog dela Makedonije i Pive. Manifestacija je bila dobro posećena, publika je uživala u programu, aplaudirajući folklorašima. Druženje dece i mladih je nastavljeno posle završenog koncerta u foajeu Doma kulture uz posluženje koje su pripremili roditelji dece, članova KUD Razigrano kolo iz Medveđe.

Praznik nošnji i igre: Publika je uživala u nastupima folkloraša

Gosti iz Crne Gore i Severne Makedonije su ispraćeni, kako je i običaj u ovom kraju: uz zagrljaje i poneku suzu, uz nadu da će se uskoro ponovo sresti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here