Pošta Srbije
Evropa je u Beogradu

Jubilarna 40. Generalna skupština Asocijacije javnih poštanskih operatora Evrope – Postevropa održava se u Beogradu.

Svečano otvaranje je danas u 9.30 časova u Hotelu Hilton u svečanoj sali Car Dušan.

Učesnici su:

– Zoran Anđelković, v.d. direktora JP “Pošta Srbije” Beograd

– Dejan Ristić, ministar informisanja i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije

– dr Jelena Begović, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija u Vladi Republike Srbije

– Masahiko Metoki, generalni direktor Svetskog poštanskog saveza (obratiće se preko video linka)

– Elena Fernandez-Rodrigez, predsednica Borda direktora Postevrope

– Boton Sebeni, generalni sekretar Postevrope

“Pošta Srbije” domaćin je godišnjeg zasedanja Generalne skupštine Asocijacije javnih poštanskih operatora Evrope – Postevropa, i pratećeg Biznis foruma koji za temu ima razvoj i primenu veštačke inteligencije.

Ovaj prestižni skup okupiće najviše predstavnike 55 javnih poštanskih operatora iz 53 države članice Postevrope, visoke predstavnike međunarodnih organizacija iz poštanske delatnosti i zvaničnike Republike Srbije, domaće i međunarodne goste.

Na svečanom otvaranju o ciljevima skupa, planovima i razvoju poštanske industrije u Evropi, ovoriće najviši predstavnici Postevrope i Svetskog poštanskog saveza, Ministarstva informisanja i telekomunikacija i Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije i domaćina.

Postevropa – Biznis forum 2024

U četvrtak, 17. oktobra u Hotelu Hilton u Beogradu biće održan Biznis forum Postevrope na temu razvoja i primene veštačke inteligencije (AI).

Ovaj važan događaj okupiće vodeće stručnjake iz sektora, koji će razmeniti ideje i uvide, iskustva i strategije aktuelnih trendova u poslovanju i tehnologiji.

Učesnici su:

– Elena Fernandez-Rodrigez, predsednica Borda direktora Postevropa,

– Boton Sebeni, generalni sekretar Postevrope

– doc. dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu

– Dekster Tilien, vodeći analitičar za tehnologiju i telekomunikacije, Economist Intelligence Unit (EIU)

Učesnici Biznis foruma imaće priliku da isprate globalne trendove veštačke inteligencije i kako ona utiče na poštansko poslovanje, kao i da od lidera industrije čuju kako oni vide AI.

Dekster Tilien, glavni analitičar za tehnologiju i telekomunikacije u EIU, jedan je od glavnih učesnika ovogodišnjeg foruma. Njegova ekspertiza obuhvata regulaciju, presek tehnologije i industrija, kao i strategiju velikih tehnoloških kompanija. Tilien će govoriti na temu veštačke inteligencije i kako će se ona razvijati, o stanju regulative i širim geopolitičkim pitanjima, kao i uticaju tehnologije na rad, čoveka i njegove granice i izazove. Podeliće svoja zapažanja o budućnosti veštačke inteligencije i njenom uticaju na digitalnu transformaciju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here