Kosovo online
Ramuš Haradinaj

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je kosovski premijer Aljbin Kurti udaljio Kosovo od međunarodne zajednice, posebno od SAD.

– Kurti nikada nije bio gost u Beloj kući tokom svog mandata. Kurti je napustio Kosovo, kažnjeni smo od SAD i drugih saveznika zbog njegovog ponašanja – rekao je Haradinaj.

Primećuje da su građani svesni štete koju je Kurti naneo Kosovu te da više, nakon izbora 9. februara, neće biti u prilici da bude na čelu kosovske vlade.

– Kurti i Vučić imaju dogovor, slažu se i pomažu jedan drugom. Svaki put kada Srbija pomeri trupe, to se radi uz Kurtijevu pomoć. Kada se Vučić povuče, Kurti se kreće. To su scenariji koje znamo. Ovo lišava Kosovo mogućnosti da napreduje sa članstvom u Evropi. Ne verujem da Vučić ima boljeg ministra od Kurtija. On je čovek Srbije. Radi za Srbiju –  istakao je Haradinaj.

On napominje da bez članstva u Natou i saradnje sa saveznicima Kosovo nema budućnost.

– Akademija nauka Srbije kaže da će vratiti Kosovo ako Kosovo postane neprijateljski nastrojeno prema Zapadu, a to Kurti radi. Kurti, je čovek Srbije, pogoršava odnose sa SAD. Kosovo je nekada imalo pohvale, a sad je pod sankcijama. Nažalost, još uvek ima ljudi koji misle da je Kurti patriota – zaključio je Haradinaj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here