EPA-EFE
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov

Opis predsednika Rusije Vladimira Putina kao “diktatora ubice” predsedničkog kandidata Demokratske partije Kamale Haris razotkrio je kako političari u Vašingtonu pokušavaju da nametnu svoje stavove svetu, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

– Uzvišeni politički establišment Sjedinjenih Američkih Država, po svemu sudeći, prožet je takvom političkom kulturom – rekao je on prenela je agencija RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, ovo je verovatno suština samog modela međunarodnih odnosa koji pokušavaju da nametnu celom svetu, modela koji većini na svetu počinje da se sve manje dopada.

Odnosi između Rusije i SAD su na nivou kakav nije viđen od kubanske krize 1962. godine, naveo je Rojters.

SAD su poručile Putinu da prestane da komentariše izbore u Americi još u februaru, a zatim ponovo prošlog meseca, kada je predsednik Rusije sugerisao da favorizuje Harisovu u odnosu na Trampa zbog njenog “zaraznog smeha”.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergeja Lavrova potom je izjavio da se Putin “često šali” u svojim javnim izjavama, dok je predsednik SAD Džozef Bajden, kako je navedeno u novoj knjizi novinara Boba Vudvorda, privatno bio oštar na račun nekoliko stranih lidera, uključujući Putina, kojeg je opisao kao “oličenje zla”.

1 COMMENT

  1. Kada na nekoga pokazujemo kaziprstom i govorimo o njemu taj kaziprst prica kako mi mislimo o toj osobi ali tri prsta od srednjeg do malog koja su okrenuta prema nama samima kazu to sto pricas o toj osobi to si u stvari ti

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here