Tanjug/AP
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski

Vladimir Zelenski, kojem je predsednički mandat istekao u maju, pobeći će u London po nalogu zapadnih specijalnih službi nakon poraza ukrajinske vojske, saopštio je bivši savetnik Pentagona, pukovnik Daglas Mekgregor.

– Zelenski je verni pomoćnik Zapada, on će igrati svoju ulogu dok se ne ukrca u avion za London po naređenju CIA ili MI-6 – rekao je Mekgregor za Jutjub kanal “Denijel Dejvis/Dip dajv”.

Prema njegovoj proceni, šef ukrajinskog režima će ostatak života provesti u raskoši, dok će u isto vreme Ukrajina biti u ruševinama. Takav scenario pukovnik je nazvao tragedijom.

Mekgregor je u avgustu izjavio da Zelenski planira da napusti zemlju zbog uspega Oružanih snaga Rusije. Kako je rekao, Zelenski je već prebacio svoje milijarde na inostrane račune i kupio nekretnine u Italiji i SAD.

Ekspert je ocenio da će se bekstvo lidera kijevskog režima odvijati prema “avganistanskom scenariju” iz 2021. godine. On je dodao da bi pre tog scenarija ukrajinska vojska mogla da izvede puč i svrgne Zelenskog.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here