Erdogan u Albaniji, prisustvuje otvaranju najveće džamije na Balkanu

0
Kosovo online

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan doputovao je u Albaniju, gde će se sastati sa najvišim zvaničnicima i prisustvovati svečanom otvaranju najveće džamije na Balkanu, prenosi Anadolija.

Erdogan je danas u pratnji supruge i turske delegacije sleteo na aerodrom Rinas. On će se u Tirani sastati sa albanskim predsednikom Bajramom Begajem, a održaće i sastanak sa premijerom Albanije Edijem Ramom.

Prisustvovaće i svečanom otvaranju novoizgrađene džamije Namazgah, koja nosi titulu najveće džamije na Balkanu.

U saopštenju albanske muslimanske zajednice se navodi da je džamija dugogodišnji san albanskog naroda, koji je postao moguć zahvaljujući velikodušnosti bratskog turskog naroda i insistiranju predsednika Erdogana.

“Velika Namazgah džamija danas ne bi postala stvarnost bez velike administrativne i finansijske podrške albanske vlade, koja je voljom premijera Edija Rame utrla put za konsolidaciju našeg vlasništva nad zemljom Namazgah. Zahvaljujemo turskom narodu i predsedniku Erdoganu, kao i premijeru Albanije, koji su omogućili ovaj san albanskih muslimanskih vernika”, navodi se u saopštenju.

Uoči posete Erdogana, na trgovima i bulevarima u Tirani, kao i na džamiji koju će otvoriti, istaknute su turske i albanske zastave.

Turski predsednik večeras putuje za Beograd, a sutra se sastaje sa predsednikom Srbije Vučićem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here