EPA/Julien Warnand
Vjosa Osmani

Predsednica Kosova Vjosa Osmani poručila je na Samitu lidera Ukrajina-Jugoistočna Evropa u Dubrovniku da će Kosovo nastaviti da podržava pravo Ukrajine na slobodu, suverenitet i teritorijalni integritet.

“Juče sam na Samitu lidera Ukrajina-Jugoistočna Evropa u Dubrovniku naglasila da nam istorija pokazuje da smirivanje diktatora nikada ne vodi do dugotrajnog mira. Agresora ne treba nagraditi zemljom žrtve! Kao što su propali na Kosovu, u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini, tako će propasti varvarstvo, zločin i teror u Ukrajini. Sloboda, mir i demokratija moraju – i hoće, trijumfovati”, napisala je Osmani na društvenoj mreži “X”.

Istakla je i solidarnost Kosova sa Ukrajinom.

“Naša solidarnost sa Ukrajinom je duboko ukorenjena u bolnoj istoriji našeg sopstvenog naroda. Nastavićemo da podržavamo pravo Ukrajine na slobodu, suverenitet i teritorijalni integritet. Do dana pobede”, zaključila je Osmani.

1 COMMENT

  1. Gospodjo Osmani, niko nema ništa protiv toga da zapadnu “demokratiju” branite u Albaniji, kao i da se borite za suverenitet i teritorijalni integritet Albanije. Srpsku zemlju nećete oteti kao edukovani separatista od strane SAD-a (kojima odgovara kriza na Blakanu kako bi obezbedila i svoje vojno prisustvo) pod maskom “demokrate” dok terorišete srpski narod na Kosovu i Metohiji !!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here