Tanjug/AP
Melanija Tramp

Knjiga bivše prve dame SAD Melanije Tramp stigla je u utorak u knjižare.

U svojim memoarima, između ostalog, opisuje i svoje odrastanje u Sevnici. Seća se svoje pokojne majke Amalije, koja je za nju bila oličenje elegancije. Bila je dizajner, pa su njene dve ćerke, posebno Melanija, od malih nogu bile uključene u svet mode.

Naučila ih je da svako prvo mora da brine o sebi ako želi da brine o drugima. Prema njenim rečima, otac Viktor Knavs samouveren i preduzimljiv, brzo je napredovao u tadašnjoj državnoj automobilskoj kompaniji Slovenija Avto.

U knjizi, koju rezimira “Independent”, Melanija piše da je njihov život bio glamurozan, živeli su u velikoj kući koju je njihova majka lepo uredila. Takođe napominje da je njen otac imao nekoliko automobila. Pamti porodična putovanja u inostranstvo, skijanje, letovanje na hrvatskom primorju i uživanje u koncertima poznatih muzičara. Prema njenim rečima, mogli su da priušte i dadilju. Kaže da je njeno detinjstvo bilo srećno i puno smeha.

Seća se i odrastanja u komunizmu.

„Iako je Slovenija bila deo komunističke Jugoslavije, tamo je komunizam bio drugačiji od onog u Sovjetskom Savezu. Dok sam odrastala, osećala sam se povezanijom sa našim susedima u Italiji i Austriji nego sa drugim komunističkim zemljama istočne Evrope“, piše Melanija u svojim memoarima.

Dodaje da tokom odrastanja, uprkos komunizmu, nije osećala mnogo zabrana, već je istican trud i individualna odgovornost. Kako prenose strani mediji, Melanija se dotiče komunističkih aktivnosti svog oca u pretposlednjem poglavlju knjige – kada se ponovo žali da je mediji pogrešno predstavljaju. Prema njenim rečima, njegovo članstvo u stranci rezultat je visoke pozicije i plate u kompaniji Slovenija Avto.

“Njegovo članstvo u Komunističkoj partiji bilo je obavezno, jer je partija uvela automatsku mesečnu isplatu dela njegove plate“, piše ona, ističući da to nije uticalo na njegova politička uverenja i da njeni roditelji nisu bili previše politički aktivni. Prema njenim rečima, otac i majka su bili uspešni zbog odlučnosti i radnih navika, jer su pojedinci, uprkos brojnim pravilima, bili nagrađeni za svoj trud.

Melanija je studirala industrijski dizajn i arhitekturu u Ljubljani, a stan koji su roditelji kupili za devojčice delila je sa starijom sestrom Ines. Zatim je počela da radi u svetu mode, pa se zbog karijere preselila u Italiju, pa u Pariz, nakon čega je sa dva kofera i torbom ušla u avion za SAD.

27. avgusta 1996. stigla je u Njujork, gde je brz tempo grada podstakao njenu želju, motivisao je da traži posao i snima kampanje.

Kako je upoznala Trampa?

Dve godine nakon preseljenja, prijatelj ju je pozvao na žurku u popularni noćni klub Kit Kat. Stigli su limuzinom i smestili se u VIP deo. Bio je tu i Donald Tramp, koji je bio na sastanku sa plavušom, a zatim je prišao Melanijinom stolu i predstavio se.

„Oči su mu bile radoznale, sa interesovanjem je iskoristio priliku i seo na susednu stolicu. Počeo je da priča… U trenu me je osvojio svojim šarmom i lakoćom. Iako se toliko toga dešavalo oko nas, njegova namerna usredsređenost na upoznavanje je učinila da se osećam kao da sam u centru njegovog sveta. Privukla me je njegova magnetna energija“, opisuje ons. Zatim ju je pitao za njen broj, ali je ona odbila.

„Bio je malo iznenađen. Još više kada sam tražila njegov broj. Dao mi je vizit-kartu sa ručno ispisanim brojevima“, priseća se ona. Ostavila mu je poruku i on ju je tog vikenda pozvao na svoje imanje u Njujorku.

„Bio je malo stariji od mene, ali sa dvadeset osam odmah sam osetila vezu sa njim“, piše Melanija, napominjući da su njegova „radna etika i uspeh za divljenje“. Trampa opisuje sa velikim entuzijazmom i tvrdi da su se slagali na mentalnom nivou.

1 COMMENT

  1. Melanija mnogo iskrivljujes istinu.Kao slucajno si srela Trampa i on se odmah u tebe zaljubio.Tacno je da je Slovenija bila okrenuta Italiji i Austriji tj Zapadu dok je Dolanc.Kardelj oi drugovi solili pamet ostalim Republikama i radili na cepanju Slovenije i Hrvatske od Jugoslavije.Jugoslaviju ste koristili u svemu.Uzimali ste investicije na racun Jugoslavije,Crpili ste Srbiju i BiH u svakom pogledu.Zato ne lazi drazesna Melanija.Neka ti je srecno sa Trampom koji te je izabrao onda kada su te drugi gurnuli u njegovo narucje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here