EPA-EFE

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je u sredu da je Izrael, koji nastavlja sa bombardovanjem Gaze i Libana, “cionistička teroristička organizacija”.

– Istorija nikad neće oprostiti onima koji aplaudiraju čudovištu odgovornom za krv desetina hiljada palestinske dece, žena i civila – rekao je Erdogan obraćajući se na sastanku vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK) u Ankari.

Turski predsednik je upozorio Izrael da će njegova „zabluda o obećanoj zemlji“ na kraju dovesti do velikog razočarenja.

Pozvao je i na pojačan regionalni dijalog.

– S obzirom na atmosferu u našem regionu, smatramo da treba više razgovarati. Potrebno nam je pomirenje – rekao je turski predsednik.

Erdogan je govorio i o poplavama koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu.

– Neka se Bog smiluje onima koji su smrtno stradali u poplavama u Bosni i Hercegovini, a povređenima želim brz oporavak. Kao i do sada, mi ćemo nastaviti da budemo podrška našoj braći Bošnjacima. Na najbolji mogući način ćemo čuvati amanet koji mi je pred samu smrt, držeći me za ruku u bolničkoj sobi dao rahmetli Alija (Alija Izetbegović) – poručio je Erdogan.

3 COMMENTS

  1. Gospodine Erdogan, i Kurdi žale za ubijenim civilima, ženom i decom koji su stradali od turske ruke. Što se Vašeg amaneta tiče – držite ruke dalje od srpskih zemalja !!!

    • Tako je Neno ovaj ima samo veliki jezik nista konkretno ne sme da uradi pa zasto nije ukljucio Tursku u rat protiv Izraela ako ih toliko voli? A sto se tice Bosne i Alije nije Bosna njegova da on daje u neke amanete Srpsku zemlju pod katastarom 70% zemlje pripada Srpskim vlasnicima.

  2. Svi mocni imaju istu pricu,kako su male zemlje teroristicke a oni kao pravredni odrzavaoci reda u svetu.Kremanski proroci su to lepo opisali:velikacke sile ce zavadjivati male zemlje da medjusobno ratuju(da bi im naravno prodavali oruzje) i smejace im se.To pokazuje kakav odvratan karakter imaju jer na krvi drugih zaradjuju pare i pri tome se i jos smeju.DEMONI!!!!.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here