Tanjug/AP
Stan Vavrinka

Jedan velikan i jedan iz prvih 20 – to su prvi učesnici Beogradskog opena, ATP turnira serije 250 koji će se od 3. do 9. novembra odigrati u Areni. Sten Vavrinka i Frensis Tijafo, švajcarski i američki teniser, potvrdili su učešće na turniru u Beogradu.

Na teniskom turniru u Beogradu publika neće imati prilike da gleda Novaka Đokovića, ali mnoge druge teniske zvezde stižu u srpsku prestonicu.

Sten Vavrinka je tek 236. na svetu, ima 39 godina, ali i tri osvojena grend slema. Jedan je od najboljih prijatelja Novaka Đokovića na ATP turu, ali i je dva puta bio fatalan za njega. Samo protiv Švajcarca Srbin nikada nije pobedio u grend slem finalu, a dva puta je izgubio – 2015. na Rolan Garosu i naredne sezone na US openu. Vlasnik je verovatno najlepšeg jednoručnog bekhenda na Turu među aktivnim teniserima.

Vavrinka je veoma blizu penzionisanja, tako da će Beograd možda biti među poslednjim gradovima koji će ga videti u akciji. Još nije odlučio kada će se povući, ali sa obzirom na godine i rejting, verovatno neće igrati još dugo.

Tijafo je u suprotnoj situaciji. Ima 26 odina, sada je 17. na svetu, nedavno je na US openu ponovio uspeh karijere kada su grend slemovi u pitanju. Igrao je polufinale, ali je izgubio od sunarodnika Tejlora Frica.

Iako Đoković neće igrati, može se očekivati da ostali najbolji srpski teniseri budu na startu: Miomir Kecmanović i Dušan Lajović na osnovu rejtinga, a Laslo Đere i Hamad Međedović zahvaljujući “vajld kartama”. Naravno, sve to zavisi od prijava, tako da su moguće i izmene. Organizatori će moći da daju specijalnu pozivnicu i nekom od mladih srpskih tenisera, bilo za glavni žreb, bilo za kvalifikacije.

Beograd je već bio domaćin ATP turnira, ali uvek na šljaci i u sklopu Teniske akademije Novak. Ovo će biti potpuno novo iskustvo, prvi put u dvorani, u potpuno novim uslovima igranja.

Nagradni fond iznosi 579.320 evra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here