Kosovo online
Dželjalj Svečlja

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja rekao je da nema govora o ispunjavanju zahteva predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se bivši policajci koji su podneli ostavke na severu vrate na posao.

Svečlja je na sednici Glavnog odbora Pokreta Samoopredeljenja ocenio da bi to bilo kršenje ustava Kosova.

– Nema govora o ispunjavanju zahteva Aleksandra Vučića da se bivši policajci vrate u redove Kosovske policije. Ovo ne bi bilo samo kršenje zakona, već i kršenje političke volje građana Kosova – poručio je on.

Govoreći o radovima koji su obavljeni za vreme vlade Samoopredeljenja, Svečlja je pomenuo i podnete predmete za organizovani kriminal, terorizam i privredni kriminal i korupciju, rekavši da za sedam godina pre Kurtijeve vlade, nijedan od njih nije podnet za krivično delo.

Optužnicu za slučaj Banjska Svečlja je ocenio nepotpunom jer, prema njegovim rečima, u njoj nema nekih srpskih zvaničnika poput komandanta vojske i zamenika komandanta.

2 COMMENTS

  1. To nije zahtev Vucica to je zahtev Evrope i Amerike deaskliirati situaciju na Severu povlacenje svih specijalnih jedinica, hitno raspisivanje izbora za nove gradonacelnike jer Albanski Gradonacelnici nisu ni legalni ni legitimni jer na Severu 98% zivi Srpsko stanovnistva gde treba da radi Srpska policija sudije i tuzioci. I hitno formiranje ZSO jedinu obavezu koju imate a koju je prihvatila i izglasala Skupstina Kosova sa preko 80 poslanika 2013god evo vec 11 god necete da sprovedete u delo jer to je Briselski sporazum. Bez toga nema normalizacije odnosa. Ne moze sa 100%Albanskih policajaca drzati Sever okupiran a 90%Srpsko stanovnistva. To nema nigde u svetu. Ako vi necete sledeca vlada posle 9Februara ce zavrsitii i sprovesti dogovoreno. Jer vi krsite i svoj Ustav i Ahtisarijev plan

  2. Kad je to “narod Kosova”, koji verovatno podrazumeva samo Šiptare, izrazio tu svoju volju na referndumu, jer samo se time izražava volja naroda?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here