Tanjug/AP
Premijer Slovačke Robert Fico

Sukob u Ukrajini se nastavlja zbog zapadne podrške Kijevu, ali se ne može rešiti vojnim putem, smatra slovački premijer Robert Fico.

– U susednoj državi vodi se ratni sukob, gde se međusobno ubijaju Sloveni i gde Evropa značajno ovo ubistvo podržava, što ja jednostavno ne razumem. A moje mišljenje je sledeće: što se ovo pre završi, biće bolje… Rat u Ukrajini se nastavlja samo zato što je čvrsto podržan od Zapada. Svi misle da ćemo preko Ukrajine Ruse baciti na kolena, ali ova rusofobija ne funkcioniše. Ispostavlja se da se ovaj problem ne može rešiti vojnim putem –  izjavio je Fico za Slovačku televiziju i radio.

Fico je početkom septembra rekao da je Slovačka spremna da prihvati pregovore o miru u Ukrajini na bilo kom nivou, a takođe pozdravlja slične inicijative drugih zemalja, pošto sukob nema vojno rešenje.

1 COMMENT

  1. Оволико времена је било потребно да се неко сети како западна Европа ради на уништењу староседеоца Европе, Словена а данас провоцирајући их на међусобно убијање.
    То ни данас није јасно само Србима, зато што мисле да су најпаметнији, после Турака Тита, партије, братства-јединства, Југословена… Имају ћирилицу и Право славље.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here