Tanjug

Humanitarna fudbalska utakmica između veterana FK Crvena zvezda i reprezentacije “Srce” – tima italijanskih glumaca i pevača odigrana je danas u Beogradu.

Meč je organizovan na inicijativu italijanskog ambasadora Luke Gorija, a ceo prihod namenjen je za obnovu vrtića u Srbiji.

– Dve su ključne reči za današnji događaj – humanost i prijateljstvo, koje najbolje odslikavaju odnose Italije i Srbije. Na ovaj način obeležavamo i Dan italijanskog sporta u svetu, koji je pokrenuo naš ministar spoljnih poslova Antonio Tajano. O značaju sporta najbolje govori ekonomski podatak, godišnji promet u sportu u Italiji je 22 milijarde evra, odnosno 1,5 ukupnog BDP-a – istakao je Gori na konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić.

Gori, kao i svi članovi italijanskog tima, nosili su dres sa prezimenom čuvenog golgetera Salvatorea Tota Skilaćija, koji je nedavno preminuo.

Zvezdine veterane predvodio je kapiten Boško Đurovski, a igrali su Boško Janković, Aleksandar Luković, Nikola Lazetić, Miloš Bursać, Slavoljub Janković, Dragan Bogavac, Adrijan Đokaj i drugi.

Predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović rekao je da su crveno-beli i na ovaj način pokazali da su društveno odgovoran klub, posebno kada je u pitanju briga o deci i osobama sa posebnim potrebama.

– O tome kakvu odgovornost pokazuju naši navijači najbolje ilustruje to da smo 30 puta do sada organizovali grandiozne akcije dobrovoljnog davanja krvi – naglasio je Mijailović.

Najveći aplauz na konferenciji za medije dobio je kapiten gostiju italijanski glumac Paolo Sasaneli, rodom iz Barija, grada gde je Zvezda 1991. godine postala šampion Evrope.

– Vežu nas crveno-bele boje i Sveti Nikola, čije ime nosi stadion gde je Zvezda postigla najveći uspeh. Volim da kažem da je Zvezda tada u finalu imala igrača više. Voleo bih da ovaj meč odigramo i u Bariju – rekao je Sasaneli.

U humanitarnoj akciji pomogli su i Fondacije Novak Đoković i Inteza, u čije ime su se obratili Maja Kremić i Darko Popović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here