Tanjug
Aleksa Balašević

Sin pokojnog Đorđa Balaševića, Aleksa, tokom gostovanja u jednoj emisiji i gledajući fotografije iz porodičnog albuma ispričao je, najpre, da je kantautor i te kako voleo svoju snaju. Uz momenat ovekovečen s njegovom izabranicom u maju 2020. godine Đoletov naslednik naglasio je kako i ne bi mogao da bude sa nekim ko se ne slaže s njegovom porodicom.

– Jeste, imala je većinu skupštine na svojoj strani i to bez navlačenja, procenta, imala je uvek većinu – rekao je u emisiji “Balkanskom ulicom”, pa dodao: Što se tiče snaja, nikada u životu ne bih mogao da budem sa ženom, a da se ne slaže sa mojom mamom, tatom ili sestrama, prijateljima… Ne bih mogao, uopšte. Zašto se neko ne bi slagao s njima, pogotovo ako su moji.

Potom, na ekranu se pojavila njegova fotografija iz ranog detinjstva s poznatim ocem.

– Mislim da slika sve govori, ovde ne moram ja da pričam. To je najlepši trenutak na svetu. Njega nisam samo ja imao, njega ima svako ko ima prave roditelje, tako da mislim da tu nema nikakve privilegije… Kada se postave ona dosadna pitanja: “Kako je biti Đoletov sin?” ja im kažem da mislim da je kako je biti sin takvih roditelja, roditelja najboljih prema deci… To nema veze ni sa imenom, prezimenom, zanimanjem i titulom, već koliko znači taj bliski odnos između roditelja i dece – objasnio je, te nastavio o odnosu sa sestrama.

“Bile su mi kao majke!”

– Jovana je 15 godina starija od mene, Jelena 13. Nisam ih, stvarno, nervirao, poslednjih nedelju dana koliko ih nisam video… Njima sam bio kao neki besplatan kurs za dete. Međutim, onda smo došli do problema gde sam shvatio da sam došao u neke momente kada sam ja njih posmatrao kao svoju decu. Pričam ranije. Jelena i Jovana su na prvi pogled veoma različite karakterno, a i što se tiče pogleda na svet, a kada ih malo bolje upoznaš, kao da su bliznakinje od kojih se jedne rodila dve godine kasnije. Imao sam tu sreću i voleo bih kada bih dobio drugo dete i kada bih mogao to da biram, što je nezahvalno od strane nas, da sa trećim detetom napravimo malo veću razliku, jer mislim da onda nema te neke konkurencije i mislim da, sada gledam u svoju korist, malo sam sebičan, one su meni bile još kao dve dodatne majke – kazao je on, koji s druge strane, nije siguran i da li je Đole znao koliko je pesama za života napisao.

– Mislim da stvarno ni on to ne zna. Sada, kad bi ga probudili da se ovde vrati, što bi mu teško palo, mislim da ni on zaista ne zna – izjavio je Aleksa, koji ni na kojem koncertu nije spoznao koliko je veliki čovek njegov otac bio.

– To nažalost nije bio koncert na kom sam shvatio, to je bila njegova sahrana kada sam shvatio koliko je veliki… Imao sam veličanstven čin i veličanstvenu priliku da vidim ceo taj čin i ceo taj događaj… Tako da, poželeo bih to zaista svakom. Mi se svaki dan opraštamo. Kada smo u pitanju mi koji gledamo u nebo i koji čekamo u oblacima da vidimo neku poruku, kod nas je to svaki dan komunikacija. Nismo se još oprostili, ima još vremena sigurno, jedno deset godina kada još neke stvari dogovorimo, pa ćemo onda – zaključio je u pomenutoj emisiji on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here