Promo
SCENA IZ FILMA: Anica Dobra i Irfan Mensur

Bio je Gavrilo Princip, Vili, Simke, Japanac i još mngo toga u svojoj bogatoj filmskoj karijeri, koju su obeležile saradnje sa najvećim rediteljima Markovićem, Zafranovićem, Kadijevićem, Šotrom… A sve je počelo sa Goranom Paskaljevićem.

– Zajedno smo počeli karijere. Njemu je “Čuvar plaže u zimskom periodu” bio prvi film, a meni prva uloga. Drugi film “Pas koji je voleo vozove” snimili smo godinu dana nakon toga. A kada je radio film “Poseban tretman” zvao me je da igram jednu ulogu. Shvatio sam da me zove zato što smo dobri prijatelji. Pročitao sam scenario i rekao mu da ta uloga nije za mene – kaže Mensur.

Bio je jedan period, ističe, kada nisu komunicirali pet-šest meseci.

– Snimao je film “Sumrak” sa Karlom Maldenom, i zovu me iz produkcije i kažu da ima jedna lepa uloga za mene, ali pošto su u organizacionom rasulu, ne znaju kog dana će biti snimanje, ali da budem spreman svakog dana da avionom u pet ujutru odletim za Zadar. Sa spakovanom torbom pored kreveta sam čekao danima. U novinama pročitam da je završeno snimanje, a mene niko nije obavestio. Pogrešno su mu preneli da nisam zainteresovan za taj film. Nismo razgovarali mesecima.

Uskoro ćemo Irfana Mensura gledati u ostvarenju koje sa nestrpljenjem očekujemo, “Djeca Kozare” Lordana Zafranovića.

– Jedva čekam da vidim taj film, biće to praznik, verujte mi. U životu nisam držao u ruci takav scenario. Kaže Lordan meni kako ima jednu fantastičnu scenu za mene. Nije velika uloga, ali efektna, kaže. Bez pogovora pristajem. Dvojica u uniformi vuku jednog da ga streljaju, ali pre nego što ga streljaju on se okrene i mi vidimo Rade Šerbedžija, onda isto ta scena, ali kad se okrene ono Pera Božović”, kaže i nabroji još pet, šest imena velikih glumaca. Rekao je kako hoće da im napravi omaž tim krupnim kadrovima. To je hteo i meni da napravi. Onda mi je namenio jednu veću ulogu pukovnika i na kraju i od toga ništa, nego mi je dao još veću ulogu. Tako da sam u “Djeci Kozare” odigrao doktora Brunera, upravnika Crvenog krsta u Zagrebu.

Radim iako sam u penziji

Irfan Mensur koji je već nekoliko godina u penziji nedavno je za domaće medije govorio o poslu i penzionerskom životu na koji još uvek nije spreman.

– Ja sam u penziji, bacio sam bio radnu knjižicu, ali snimam serije ove nove kad god me pozovu. Ali da ne bih živeo penzionerski život, radim više i više se pripremam da radim nego kad sam tek gradio karijeru – rekao je Irfan Mesnur.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here