Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 07. 10.

Serijski program: Nobelovac 1. epizoda

TV serija “Nobelovac” prati život književnika Ive Andrića tokom nekoliko meseci u jesen i zimu 1961. godine, od trenutka kada je saznao da je dobio Nobelovu nagradu do povratka sa ceremonije dodele, preko Švajcarske, u Beograd. Кroz osam epizoda otkrivaju se i prate najvažnije, poznate i one manje poznate, staze kojima je Andrić hodao, lica koja su ga okruživala i predeli u kojima je prebivao tokom zime 1961. i tokom svog života.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta.

Utorak, 08. 10.

Takovska 10: Povratak služenja vojnog roka

Načelnik generalštaba Vojske Srbije razjašnjava nedoumice oko redovnog služenja vojnog roka, ali i planova razvoja vojske u narednom periodu.O izazovima koje vojska treba da reši do septembra sledeće godine kada će prva klasa regruta stići u kasarne, ali i o drugim pitanjima vezanim za sistem odbrane i Vojsku Srbije govoriće načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta.

Sreda, 09. 10.

Iz veka u vek – 100 godina Radio Beograda
Vek delovanja Radio-Beograda je jubilej od značaja za naše društvo u celini, našu istoriju i kulturu. Film,posvećen ovom značajnom jubileju kod mnogih koji ga budu gledali, pobudiće uspomene na neka vremena kojih se sećamo sa nostalgijom.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 10. 10.

Porodična mreža 3. sezona (1.epizoda): Кako prepoznati digitalno nasilje

U trećem ciklusu serije stavljamo akcenat na digitalno nasilje ali i na vrednosti i veštine koje pomažu da se ono predupredi. Кroz 10 novih emisija pokušaćemo da saznamo koji su uzroci i posledice digitalnog nasilja, šta je potrebno za suočavanje sa ovom vrstom agresije i kako osnažiti ljude da se nose s njim.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 11.10.

Trag: Bogotražitelji – Manastir Stanjevići

Manastir Svete Trojice – Stanjevići, nalazi se u ataru sela Pobori, kod Budve na 800 metara nadmorske visine. Obnova manastira završena je 2018. godine i danas je to jedano od mesta koje obilaze verujući iz celog sveta. Prema predanju ovaj svetionik srpske duhovnost osnovao je u prvoj polovini XIV veka, plemić Nikola Stanjević čija bista krasi ulazak u manastir.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 12.10.

Bioskop: Oficir s ružom

Radnja filma prati život partizanskog oficira koji se u prvim posleratnim danima zaljubljuje u Matildu, udovicu iz više klase čiji je muž radio za NOB. Ljubav počinje da se razvija obostrano, pa poručnik Horvat ostavlja svoju devojku i počinje da živi s Matildom. Društvene okolnosti, ljudske slabosti i ljubomora vode Petra u pogibiju a obe žene koje je voleo i koje su njega volele ostaju same.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 13. 10.

Serijski program: Poziv

Anica, službenica kol-centra teleoperatera, jedne večeri prima uznemirujući poziv od Sonje, imućne udovice koju prate i prisluškuju joj telefon. Dok se pretnja Sonji pojačava, Anica biva uvučena u slučaj, povezan sa događajima iz njene prošlosti.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here