pixabay.com

Znamo da starenje donosi mudrost, ali i određene promene, bilo da se radi o izgledu, energiji ili načinu života. I dok neki ljudi prihvataju starenje s lakoćom i dostojanstvom, drugi se užasavaju svake nove bore, sedih ili promene u vitalnosti.

Astrologija nam otkriva da su neki horoskopski znaci posebno osetljivi na promene koje donose godine, a njihova potreba da zadrže mladalački izgled i duh ponekad može postati prava opsesija. Koji su to znaci koji se boje starenja više nego što bi priznali?

Lav

Lav je znak kojem je izgled izrazito važan, a starenje za njih može biti prava noćna mora. Ovaj znak voli da bude u centru pažnje, a mladolikost je često ključ njihovog samopouzdanja.

Lavovi su navikli na komplimente i divljenje, pa im starenje predstavlja ozbiljan izazov jer donosi promene u izgledu koje ne mogu da kontrolišu. Bore, seda kosa i gubitak energije za njih nisu samo prirodni procesi, već pretnja njihovom statusu kralja ili kraljice društvene pozornice.

Blizanci

Blizanci su poznati po mladolikoj energiji i neiscrpnoj želji za avanturama. Oni su večni mladići i devojke koji se užasavaju pomisli da bi starenje moglo da ograniči njihovu slobodu i smanji im vitalnost.

Blizanci vole da budu u pokretu, a ideja da bi starenje moglo uticati na njihovu fizičku i mentalnu oštrinu, plaši ih više nego što su spremni da priznaju. Promena izgleda nije im toliko važna koliko gubitak energije i sposobnosti da isprobaju nove stvari.

Vaga

Vaga je znak kojem je estetika izrazito važna. Cene lepotu, sklad i eleganciju, a starenje za njih može predstavljati gubitak svega što smatraju vrijednim. Iako su Vage društveni znakovi koji privlače ljude svojim šarmom, itekako su svjesni promjena koje dolaze s godinama.

Bore, promene na koži i gubitak vitalnosti mogu ih ozbiljno uznemiriti jer se boje da će izgubiti svoj prepoznatljivi šarm. Starenje za Vagu znači suočavanje sa gubitkom spoljašnje lepote, što im može izazvati teskobu.

Devica

Device teže perfekciji u svemu što rade, a to uključuje i njihov fizički izgled. Za njih je starenje poput neizbežne nepravilnosti koju ne mogu da kontrolišu, što ih može frustrirati.

Devica će često ulagati puno truda kako bi održala telo u formi, pazila na ishranu i tražila načine da se što bolje brine o sebi, no godine ipak čine svoje. Iako su praktične i racionalne, Device su sklone kritikovanju svake sitnice koja se promeni na njihovom telu, i zato ih starenje može navesti da postanu previše samokritične.

Škorpija

Škorpije cene moć, a starenje ih podseća da je vreme nešto što ne mogu da kontrolišu. Njihov strah od starenja često nije povezan samo sa fizičkim izgledom, već sa gubitkom unutrašnje snage i energije.

Škorpije vole da osećaju da imaju kontrolu nad svojim životom i telom, a starenje ih može suočiti sa osećajem nemoći. Iako su često tajanstveni o svojim pravim osećanjima, njihova borba sa starenjem može da bude duboko emotivna, što će retko otkriti drugima.

Horoskopske preporuke i savete ne treba shvatati naročito ozbiljno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here