Tanjug/AP

Izraelska vojska potvrdila je u utorak da je započela ograničene, lokalizovane i ciljane napade na ciljeve Hezbolaha u graničnom području južnog Libana. Rano jutros izraelski napadi i u Damasku.

Izraelska vojska je saopštila da vazdušne snage ove zemlje podržavaju kopnene snage preciznim udarima na vojne ciljeve. Navode i da se mete nalaze u selima blizu granice i predstavljaju neposrednu pretnju izraelskim zajednicama u severnom Izraelu.

Nešto iza ponoći u utorak, objavio je Rojters, ogromne uzastopne eksplozije čule su se širom libanske prestonice Bejruta.

Ranije je objavljeno da su najmanje dva izraelska projektila pogodila južna predgrađa Bejruta. Izraelska vojska je sat vremena ranije upozorila da će pogoditi određene zgrade u gusto naseljenim južnim predgrađima, tvrdivši da ih naoružana grupa Hezbolah koristi kao objekte i poručila stanovnicima da odu.

Strahovi od kopnene invazije porasli su u ponedeljak sa povlačenjem libanskih trupa sa granice sa Izraelom, a američki zvaničnik rekao je da se čini da su izraelski vojnici spremni da uđu u Liban.

Hezbolah je rano u utorak saopštio da je ciljao izraelske trupe koje se kreću preko libanskih pograničnih gradova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here