Pexels

Piletina je omiljeno meso zbog svog bogatog ukusa i jednostavne pripreme. Međutim, nije svaki deo ovog mesa jednako zdrav.

Iako mnogi misle da su određeni delovi piletine bogati hranjivim materijama, istina je daleko od toga. Piletina je dobar izvor vitamina D, kalcijuma i proteina, a sadrži i kolin, važan za funkcije mozga i memoriju, prenosi net.hr.

Dok retko ko može da odoli ovom mesu, stručnjaci upozoravaju da nisu svi njeni delovi zdravi i da se ne preporučuje učestalo konzumiranje.

Pileća kožica

Istraživanje sprovedeno u Kini otkrilo je da je pileća kožica vrlo štetna za zdravlje. Ovaj deo se sastoji gotovo isključivo od masti i može da sadrži brojne bakterije.

Mnogi misle da nam koža sa nogu, bataka i pilećih prsa donosi vlakna kolagena, ali to nije istina. U stvarnosti, ona ne doprinosi unosu kolagena i može da naškodi vašoj figuri.

Dobro razmislite pre sledeće konzumacije.

Džigerica

Džigerica je još jedan deo koji bi trebalo da izbegavamo.

Iako je bogata vitaminom B12, sadrži i visoke količine masti koje mogu da povise holesterol. Belo meso se preporučuje jer sadrži visok nivo proteina, malo masnoća i kalorija, što ga čini odličnim izborom za one koji žele da smršaju ili održe težinu, piše Health Digest, a prenosi N1 Zagreb.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here