U sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku, stalna misija Srbije pri UN, organizovala je prijem “Srbija izvan budućnosti” (Serbia bedžond future), kojim je svetskim zvaničnicima predstavila predstojeću izložbu EXPO 2027, ali i sve što Srbija nudi kada su u pitanju znanje, nauka, inovacije i tehnološki razvoj. Na prijemu je govorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da je Srbija zemlja koja ekonomski najbrže raste, uz razvoj informacionih tehnologija, a želi da prednjači i u razvoju veštačke inteligencije i u biotehnologijama.

– Mi smo mala zemlja koja pokušava da uskoči u taj voz, pravi voz koji je na pravoj pruzi. Ponosni smo na naša dostignuća u oblasti biotehnologije i da BIO4 kampus bude jedinstven u svetu – rekao je Vučić.

Nove tehnologije

Istaknuto je da je Srbija lider u tehnološkim inovacijama, kao i da je postala čvorište napretka u digitalizaciji. Obraćajući se zvanicama, Vučić je primetio da svi govore o ratovima i onome što će se desiti u budućnosti, ali niko ne govori o lepim stvarima.

– Važno je da govorimo o nečem dobrom, lepom, što pripada budućnosti, o razvoju jedne zemlje sa Zapadnog Balkana – naveo je predsednik Srbije. Poručio je da su mladi važna komponenta svakog društva, zbog čega se mora učiniti svaki napor da oni imaju prosperitetnu budućnost, jer se time obezbeđuje budućnost celog čovečanstva…

Opširnije čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here