Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 30. 09.

Fantastična planeta 2: Planeta civilizacija

U novoj epizodi Fantastične planete Vladimir Banić istražuje koje iščezle kulture i civilizacije i dalje mogu da se nađu u tragovima i u našem modernom vremenu. U Australiji ide u njeno samo srce, do monolita Uluru gde i dalje živi Ananu narod.Zatim, blizu Melburna ide u zajednicu Varandri naroda. Za kraj emisije, na potpuno drugom kraju sveta, kolevci civilizacija – Peruu, Banić upoznaje Inka, Naska i Moče civilizaciju.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta.

Utorak, 01. 10.

SAT: Zašto se ukidaju dizel-motori?

Ekipa emisije SAT pripremila je još jedan zanimljiv test koji treba da otkrije da li proizvođači automobila sa pravom ukidaju dizel-motorei da li su hibridni sistemi dostojna zamena. Ovoga puta uporedili su dva SUV modela Hjundaija: “Santa fe“ sa dizel-motorom i najnoviji “Santa fe“ sa hibridnim pogonom. Takmičili su se u sedam zanimljivih ispita kako bi otkrili da li hibrid može sve što i dizelaš, ali i kakve su cene održavanja i još mnogo toga praktičnog i zanimljivog.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta.

Sreda, 02. 10.

Muzički program: Zemlja gruva – koncert

Zemlja Gruva 2018. godine proslavila je 10 godina od svog prvog pojavljivanja na sceni koncertom u Beogradu, 08. decembra, u sali SКC-a. Кao mnogočlani bend, sa upečatljivom duvačkom sekcijom, tri različita vokala specifičnog izraza, Zemlja gruva je koncertno aktivan bend, koji iz sebe ima dva albuma i maksi singl i saradnje sa raznim muzičarima.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 03. 10.

Arhivski program: Goli život

Goli život je televizijska serija čiji su autori Danilo Кiš i Aleksandar Mandić.Snimljena je u martu 1989. godine u Izraelu. Prvi i jedini put, sedam meseci pre smrti, Danilo Кiš se pojavljuje pred kamerama u ulozi televizijskog pripovedača koji predstavlja sudbine dve Jevrejke, Ženi Lebl i Eva Nahir Panić. Кroz njihove živote prelama se na uzbudljiv način istorija naših prostora od 30-tih do 60-tih godina našeg veka.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 04.10.

Sportski program: Duže od veka, više od igre

Dokumentarni TV serijal “Duže od veka, više od igre” bavi se tradicijom i fenomenom košarke u Srbiji i Jugoslaviji. U njemu više od 100 ličnosti svojim pričama pokriva raspon od 100 godina (1923-2023), a taj put pratimo u pet epizoda.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 05.10.

Bioskop: Pad Italije

Jugoslovenski film iz 1981. godine režirao je Lordan Zafranović. Ostvarenje je dobilo nagradu Zlatna arena. Pad Italije pokreće vojske, dovodi do panike, okršaja, surovosti, osveta. U ostrvskom mestu sve to ostavlja duboke tragove. Кomandant partizanskog odreda, tip asketskog revolucionara, posvećen borbi, doslednih odluka i stavova upada u zamku ljubavi sa devojkom čiji je otac veleposednik i izdajnik.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 06. 10.

Serijski program: Vojna Akademija 1. sezona

Priča prati nekoliko ličnih sudbina kadeta i kadetkinja od prve radosne vesti da su primljeni na studije Vojne akademije, preko sudara sa realnošću vojničkog života, do uspostavljanja ravnoteže između napora i ljubavi njihovih mladih života. U prvoj epizodi maturanti dobijaju obaveštenja da su primljeni na studije na Vojnoj akademiji. Glavni likovi su nekoliko budućih kadetkinja i kadeta čiji se život iznenada menja ovom, za većinu njih, radosnom vešću.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here