Avioni A350-900 turske kompanije leteće četiri puta nedeljno iz Sidneja

Stanovnici istočne obale Australije, a naročito žitelji Sidneja, dobiće od 5. decembra novu vezu sa evropskim kontinentom. Naime, od tog dana biće pokrenuta redovna avionska linija koja će spajati najveći australijski grad sa Istanbulom, a preko turske metropole i dalje sa centrima širom Evrope, uključujući Beograd, Sarajevo i Zagreb.

Turska avio-kompanija Turkiš Erlajns (Turkish Airlines) sklopila je saradnju sa sidnejskim aerodromom Kingsford-Smit i za nešto više od dva meseca njeni avioni počeće da saobraćaju na pomenutoj relaciji četiri puta nedeljno.

U početku će Turkiš erlajns leteti preko Kuala Lumpura, a u bliskoj budućnosti se očekuje i pokretanje direktne linije Sidnej-Istanbul, koja će putnicima doneti bržu, jednostavniju i udobniju vezu sa Evropom. Biće to revolucionarna promena u putovanjima između dva udaljena kontinenta.

Turska avio-kompanija već leti iz Melburna za Istanbul tri puta nedeljno preko Singapura, ali sada će prvi put imati liniju iz Sidneja. Takođe, jedina je evropska kompanija posle Britiš ervejza koja će leteti za Australiju, nakon što su se svi drugi veliki operateri sa Starog kontinenta povukli pre više godina.

Turkiš erlajns inače leti u više zemalja nego bilo koji drugi prevoznik na svetu, pokrivajući 130 destinacija sa povezujućim letovima do čak 340 gradova.

Turci su se pojavili ne samo sa vrhunskom uslugom, već i sa izuzetno atraktivnom ponudom, koja bi mogla da utiče na snižavanje cena karata za Evropu, zbog veće konkurencije na tržištu. Objavljeno je da će karta u ekonomskoj klasi moći da se kupi već od 1.450 australijskih dolara, dok će biznis klasa biti takođe veoma povoljna – s cenom koja će se kretati od 6.480 dolara.

– Ponosni smo što je Turkiš erlajns izabrao Sidnej i Novi Južni Vels za svoj prvi neprekidni let. To je velika stvar i jaka podrška svemu što naš grad i država mogu da ponude – rekao je izvršni direktor aerodroma u Sidneju Skot Čarlton.

Direktor sidnejskog aerodroma Skot Čarlton (levo) sa čelnicima turske kompanije i ministrom turizma NSW

On je naglasio da će, dok ne krene direktna linija, putnici moći da uživaju u uslugama nagrađivane avio-kompanije od Sidneja do Istanbula preko Kuala Lumpura.

Ovaj dogovor sidnejskog aerodroma i turskog prevoznika mogao bi da generiše više od 53 miliona dolara potrošnje posetilaca u Sidneju, saopštila je organizacija Destination NSW. Takođe se procenjuje da će se zahvaljujući sporazumu otvoriti 290 novih radnih mesta.

Po letu 329 putnika

Od 5. decembra ove godine, pa sve do kraja maja 2025. Turkiš erlajns će leteti iz Sidneja za Istanbul i u suprotnom smeru, modernim Erbasovim avionima A350-900. U ovim letelicama ima 32 mesta u biznis klasi i 297 u ekonomskoj, što znači da će nedeljno iz Sidneja do Bosfora moći da se preveze 1.316 putnika.

Karte preko Beo-Travela

Karte za letove Sidnej-Istanbul već sada mogu da se kupe i preko partnera Vesti, putničke agencije Beo-Travel iz Liverpula. Promotivni period traje do 31. decembra, a sve informacije o ovim letovima možete dobiti pozivom na broj telefona (02) 8781 1960 ili lično u poslovnici Beo-Travela u tržnom centru Liverpul Plaza, na adresi 165-191 Macquarie St, Liverpool NSW 2170.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here