Pandorina kutija nije otvorena napadom na Ukrajinu, već mnogo ranije, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u govoru učesnicima 79. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i zapitao zašto veliki lideri kada govore o potrebi da Ukrajina bude slobodna, da se poštuju UN i povelja, ne poštuju povelju i Rezoluciju 1244 kada je reč o teritorijalnom integritetu Srbije.

Ukazao je da je propast modernog sveta počela kada je Povelja UN diskreditovana i prestalo da se veruje u pravo, a da se oslanja na silu.

– Reći ću na primeru moje zemlje, za mene najlepše na svetu, kako je uništavana i gažena i kako je zbog izdržljivosti i slobodarske tradicije ona mali kamen u cipeli moćnih – kazao je predsednik Srbije i istakao da jednu stvar “nećemo nikada nikome da damo, a to je sloboda i nezavisnost Srbije”.

Nerazumnost Prištine

Predsednik je ukazao da su Srbi pretrpeli najveće gubitke u Prvom svetskom ratu u odnosu na veličinu, kao i u Drugom kada su bili jedna od retkih nacija koja se suprotstavila nacistima u JI Evropi. Govoreći o KiM citirao je bivšeg predsednika SAD Baraka Obamu da “pravi mir nije samo odsustvo sukoba, on je prisustvo pravde, slobode i mogućnosti za sve”…

Opširnije čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here