Tanjug/AP
Novak Đoković

Španac Karlos Alkaras izborio je učešće na završnom Mastersu koji će od 10. do 17. novembra biti održan u Torinu, dok Novak Đoković i dalje nije “čekirao” kartu jer se nalazi van prve osmorke.

Novak Đoković ima rekordnih sedam osvojenih završnih mastersa, ali to nema apsolutno nikakve veze s tim da li će učestvovati, jer najboljih osam u tekućoj sezoni idu u Torino.

Do sada su se “zapljunuli” prvi teniser planete Italijan Janik Siner, fantastični Nemac ruskog porekla Aleksandar Saša Zverev i Karlos Alkaras koji je stigao u Peking gde će igrati na turniru u Kini.

Očekuje se uskoro da će to učiniti i najbolji ruski teniser Danil Medvedev, dok će se ostali, uključujući i Novaka Đokovića, boriti do samog kraja.

“Viđeni” u Torinu za sada su još Amerikanac Tejlor Fric, Norvežanin Kasper Rud, Andrej Rubljov, Aleks de Minor, tu su još Đoković, Dimitrov, Pol, Cicipas, Hurkač i nema sumnje da će trka za Torino biti ultra-uzbudljiva do samog kraja.

Ipak, treba istaći da najvećem teniseru svih vremena to apsolutno nije cilj, jer kako je nedavno rekao posle Dejvis kupa održanog u Beogradu, njemu je akcenat na grend slemovima, a sve ostalo je ostvario i osvojio tokom prebogate karijere.

Đoković je do sada osvojio rekordna 24 grend slema, s tim što u 2024. godini nije uspeo da se domogne najvećeg trofeja, ali je ostvario san uzimanjem zlatne medalje u Parizu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here