Više javno tužilaštvo u Zaječaru podiglo je optužnicu protiv Dejana Dragijevića (50) iz sela Zlot i Srđana Jankovića (50) iz sela Luka, osumnjičenih za ubistvo devojčice Danke Ilić (2) i krivično delo teško ubistvo.

Optužnicom je obuhvaćen i Radoslav Dragijević, otac Dejana Dragijevića, zbog sumnje da je počinio krivična dela pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela i neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca. Tužilaštvo je u optužnici predložilo da sud obojicu osudi na kazne doživotnog zatvora.

Radoslav Dragijević se sumnjiči da je sinu pomogao da premesti telo devojčice. Dejanov rođeni brat Dalibor Dragijević preminuo je 7. aprila u prostorijama Policijske uprave u Boru tokom zadržavanja.

Dete udavljeno?

Tužilaštvo je predložilo da sud Srđanu Jankoviću i Dejanu Dragijeviću produži pritvor, dok se Radoslav brani sa slobode.

Njih dvojica su 26. marta u Banjskom polju kod Bora, kako se sumnja, automobilom JKP Vodovod, gde su bili zaposleni, udarili devojčicu i stavili telo u vozilo, a potom bacili na deponiju, odakle su ga kasnije premestili. Telo devojčice još nije pronađeno.

Prema optužnici, njih dvojica su se vraćali sa radnog zadatka, službenim vozilom Vodovoda za čijim je volanom bio Janković, dok je Dejan Dragijević bio na mestu suvozača. Devojčicu su udarili automobilom, pala je sa desne strane vozila. Dogovorili su se da uklone telo da ne bi bili uhapšeni zbog krivičnog dela. Dragijević je izašao iz automobila, uzeo dete i stavio u prtljažnik. Kada je video da je devojčica živa, navodno ju je ugušio rukama, a Janković je pazio da neko ne naiđe.

Tada su se dogovorili da telo ostave na divljoj deponiji na Starobanjskom putu ka Boru.

Više o ovoj temi čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”