Tanjug

Kosovo će biti glavna tema – poručio je srpski predsednik javnosti po dolasku u Njujork uoči predstojeće sednice Generalne skupštine UN. Najavljuje interesantan govor, ali i da će biti dug čak i do 25 minuta, ukoliko toliko priča i američki predsednik.

U sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku danas je počeo Samit o budućnosti, u okviru 79. sednice Generalne skupštine UN, koji je uvod u generalnu debatu sednice 24. septembra.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u Njujorku do 27. septembra. Najavljuje više desetina bilateralnih susreta sa drugim liderima, dok će se u utorak obratiti učesnicima zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Uoči serije sastanaka, Vučić se prvo obratio medijima iz Njujorka.

“Pravimo se da ne razumemo”

Najavio je da će se danas susresti sa turskim predsednikom Erdoganom, ali i da će sa njim, kao i drugim sagovornicima, razgovarati o Kosovu, ali i merama koje je nedavno predstavio a potom ih usvojila Vlada Srbije.

– To nisu mere koje će da reše naše probleme, to su mere koje morate da preduzimate da biste pomogli opstanak našeg naroda – naveo je Vučić.

Srpski predsednik podcrtava da će mu Kosovo u Njujorku biti glavna tema. Nije hteo da otkriva detalje, ali najavljuje interesantan govor.

– Kosovo i Metohija će biti najvažniji deo mog govora. Podsetiću na reči koje su naši predstavnici izgovarali 1999. godine u UN. Biće interesantno da se prisetite. Svi smo zaboravili, a neke reči, iako nismo uvek cenili te ljude, gotovo su proročke u odnosu na ono što se danas zbiva – kazao je Vučić.

On tvrdi da postoji problem kod nas jer se „pravimo da ne razumemo“.

Vučić dodaje da je izgleda kriv jer je uspeo da, kako kaže, pitanje Kosova „podigne na novi nivo i da se ponovo borimo za KiM”.

– Uspete da pronađete 27 ili 28 zemalja koje povuku priznanje i borite se i dalje u apsolutno nemogućim uslovima, u kojima nećete da ugrozite mir, u kojima nećete da ginu vaša deca i u kojima želite da po svaku cenu sačuvate svoj narod na KiM, izdvajate sve više i više novca, gde se na svakom sastanku borite, gde ih podsećate na sve ono na šta nisu smeli da ih podsećaju… – kazao je on.

– Neka vam drugi reše Kosovo ako mogu, ja ne mogu, mogu da se borim – zaključio je Vučić.

4 COMMENTS

  1. Onaj koji je rešio Kosmet i očistio ga od
    seperatista i nacista prodali ste ga za 20 miliona dolara !
    Kosovo možeš rešiti ali nećeš ili nesmes !

  2. Moraces da ga resis nema drugo ili ce se narod sesiti tebe. Stalno pricas kao malo dete. Sramoto .

  3. Covek,Titino geslo ,,vazno je ucestvovati,,nas ne zanima.Takodje nas ne zanimaju izgubljene bitke.Racunamo samo ,,golove u suparnickoj mrezi,,
    Ako nisi u formi,mars na klupu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here