EPA/Miriam Alster
Premijer Izraela Benjamin Netanjahu

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je danas je Izrael ”uradio na Hezbolah na način na koji nisu mogli ni da zamisle”.

– Ako pripadnici Hezbolaha nisu razumeli poruku, ja vam obećavam, razumeće je – rekao je Netanjahu i ponovio da će se stanovnici severnog Izraela vratiti svojim domovima, nakon što su evakuisani zbog pretnji Hezbolaha iz Libana, preneo je Tajms of Izrael.

Netanjahu je dodao da nijedna zemlja ne sme da toleriše napade na svoje gradove i da će Izrael učiniti sve da ponovo uspostavi bezbedno okruženje.

Izraelska vojska i pripadnici Hezbolaha nastavili su danas sa razmenom vatre.

Hezbolah je jutros sa libanske teritorije ispalio 85 raketa na severni Izrael, pri čemu su ranjene tri osobe, dok izraelske snage izvode novi talas vazdušnih udara na mete Hezbolaha u Libanu i prete intenziviranjem napada.

IDF u saopštenju navodi da gađa mete Hezbolaha u Libanu nakon odgovora te libanske grupe na smrtonosne eksplozije pejdžera i toki-vokija pripadnika Hezbolaha u Libanu pre nekoliko dana.

Izraelsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je, prema instrukcijama Komande IDF za domaći front, svim bolnicama u severnom Izraelu naložilo da rade isključivo u obezbeđenim zonama.

U eksplozijama komunikacijskih uređaja u utorak i sredu u Libanu poginulo je najmanje 37 osoba, uključujući dvoje dece, dok je više od 3.000 ranjeno.

Hezbolah je za seriju eksplozija okrivio Izrael.

U međuvremenu, na severu Izraela otkazani su časovi u školama i uvedena ograničenja za javne događaje zbog raketnih napada iz Libana, a ograničenja važe na celoj teritoriji severno od grada Haife i u dolini Jezrel istočno od tog grada.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here