EPA-EFE
Džon Mekinro i Novak Đoković

Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, tokom karijere osvojio je 24 grend slema, rekorder je u mnogo segmenata belog sporta, ali kao najveći uspeh svoje karijere navodi osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, sa čim se slaže i Džon Mekinro, bivši američki teniser.

Težak zadatak dobio je Džon Mekinro koji je morao da izdvoji najveći uspeh u karijeri Novaka Đokovića.

Srpski as osvojio je sve što se osvojiti može, ali mu je najdraža medalja koju je osvojio za Srbiju zbog čega i Amerikanac veruje da se taj uspeh izdvaja od ostalih.

– Lista je dugačka jer je on najuspešniji teniser svih vremena. On je rekao koliko mu je to značilo, tako da je možda i to na samom vrhu – rekao je Mekinro.

Nabrajao je američki teniser sve velike uspehe najboljeg svih vremena.

– Teško je izabrati samo jedno posle svega što je ostvario. Sećamo se finala sa Nadalom na Australijan openu, pobedio je posle skoro šest sati. Onda pogledamo kakav je igrač na travi postao i osvojio sedam Vimbldona. Spasao je meč lopte protiv Federera 2019. u finalu Vimbldona, to je bilo neverovatno, a spasavao je meč lopte i na US openu kada bi osvajao titule u Njujorku – prisećao se Mekinro.

Čuveni Amerikanac vrlo često hvali Novaka i uvek u superlativu govori o srpskom asu, prenosi Sputnjik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here