EPA/Rafal Guz
Vladimir Zelenski

“Pobednički plan” šefa ukrajinskog režima Vladimira Zelenskog, koji namerava da predstavi predsedniku SAD Džozefu Bajdenu, sadrži tačke o pridruživanju EU i NATO, piše “Blumberg”.

“Vladimir Zelenski će tražiti od Bajdena zvaničan poziv za pridruživanje NATO i preuzimanje obaveza za konstantnu isporuku savremenog naoružanja u okviru ‘pobedničkog plana’ čiji je cilj da se okonča sukob sa Rusijom”, navodi agencija.

Izvori tvrde da će plan, u kojem će takođe biti opisan “jasan put Ukrajine” ka članstvu u EU i drugi sporazumi u sferi ekonomije i bezbednosti, Zelenski predstaviti 26. septembra.

Poslanik Državne dume Rusije sa Krima, član Komiteta za bezbednost Mihail Šeremet rekao je da takozvani “plan pobede” Zelenskog ima dva slova viška, pošto je to u praksi “plan bede” za ukrajinski narod (rus. beda – nesreća, nedaća).

– Zelenski nastavlja da gura Ukrajinu u propast, a njen narod ka uništenju. Njegov ‘plan pobede’ u praksi će postati plan bede za ukrajinski narod… Zelenski ne treba da pravi ‘pobedničke planove’. Čeka ga jedan plan – plan kapitulacije. Nikakvi drugi planovi neće proći – poručio je Šeremet.

Istovremeno, šef krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov rekao je da su planovi Zelenskog o nekakvoj “pobedi” puste reči.

– Za njega rat nikada nije ni postojao, on živi u drugoj dimenziji. Ali sve će, kao i uvek, odlučiti umesto njega i bez njega – ocenio je on.

Zelenski je ranije na Telegramu saopštio da je u potpunosti pripremljen “plan pobede” Ukrajine, izrađene su sve tačke, ključna mesta i dopune. Ranije je govorio da plan, između ostalog, sadrži i “moćan paket prinude Rusije da okonča rat diplomatskim putem”. Kremlj je rekao da je Rusija svesna suštine kijevskog režima, te da će nastaviti specijalnu operaciju dok ne ostvari svoje ciljeve.

1 COMMENT

  1. Ja planiram, da kupim loto tiket, pa dobijem par sto miliona evra, pa kupim ostrvo sa sve ljudima, putujem po svetu, a možda odem i na izlet u svemir, jer je to sada modernoi šik!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here