Ne postoji nijedna oblast u kojoj je Srbija tako drastično napredovala kao što su Vojska Srbije i položaj njenih pripadnika, poručio je predsednik Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao prikazu sposobnosti Vojske Srbije Zastava 2024 na vojnom aerodromu “Pukovnik pilot Milenko Pavlović”, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Na ovom događaju su bila i državna rukovodstva Srbije i Republike Srpske i brojni građani.

– Ponosan sam na Vojsku Srbije i na sve što smo uradili. Iako sam neko ko uvek kritikuje, razume se da sam na mnoge stvari ponosan. Ne postoji nijedna stvar na koju sam ponosan kao što sam na Vojsku – kazao je on.

Vučić je istakao da je na prikazu viđeno četiri do četiri i po puta više dronova nego prošli put, da Srbija ima prvih 1.000 dronova “komarac”, a da je na ovom prikazu polovina od tog broja.

Najnoviji rafali

– Mi smo naručili nove višecevne bacače raketa. Sve je u cilju odvraćanja potencijalnog agresora, a nabavićemo i neko od oruđa koje će imati dominaciju i praviti i stratešku i taktičku prednost za Srbiju. Kao što je poznato Srbija nema agresivne i ofanzivne namere – istakao je predsednik.

Naglasio je da je Srbija “prava sila” po broju tenkova.

Tokom obilaska vojnog naoružanja i opreme predsednik je najavio da će Srbija, pored razvoja modularnog i digitalizovanog raketnog lansera “oganj”, nabaviti i novo oružje koje je jedino bolje od američkog raketnog sistema himars. Objasnio i da se od Francuza kupuje najnovija i najmodernija verzija borbenih aviona rafal 4.1, pre mesec dana pripremljena za francusku vojsku. Naveo i da Srbija ima najsavremenije radarske sisteme i najbolju zaštitu, jer je kupovano sve najbolje i sve je novo i modernizovano…

Opširnije čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here