Printscreen/X

Jutjub je platforma poznata po neverovatnoj količini sadržaja – od intervjua, filmova, recenzija, šala, pa sve do animacija, dokumentaraca i video-spotova koji prikupljaju milione lajkova, ali i dislajkova.

Iako je Gugl u 2021. godini sakrio javno prikazivanje broja dislajkova, poznata je stvar da je godinama najomraženiji video na Jutjubu bio spot Džastina Bibera i Ludakrisa za pesmu “Baby”, objavljen 2010. godine.

Spot je sa 12 miliona dislajkova držao titulu najomraženijeg videa na Jutjubu skoro sedam godina, a zatim se pojavio video koji je preuzeo tron na neslavnoj listi.

Reč je o videu pod nazivom YouTube Rewind 2018: Everyone Controls Rewind, za koji su, ironično, zaslužni upravo radnici ove platforme. Video je napravljen s ciljem da rezimira najvažnije trenutke u toj godini, pa je bila velika čast biti uključen u seriju YouTube Rewind kao istaknuti kreator sadržaja.

Međutim, video je dobio 10 miliona dislajkova samo sedam dana nakon što je objavljen, a danas ima više od 23 miliona dislajkova.

Brojni jutjuberi i korisnici burno su reagovali na video, tvrdeći da je Jutjub dao prostor zastarelim i nepopularnim trendovima, i da nije uključio mnoge popularne jutjubere u toj godini. Osim toga, mnogi su tvrdili da je sadržaj bio previše fokusiran na to da “zadovolji oglašivače”.

Inače, popularni švedski jutjuber PewDiePie objavio je recenziju videa i izjavio da mu je drago što ga nisu uključili.

– Sećam se, mislim, svi se sećaju, Rewind je bio nešto što je izgledalo kao omaž kreatorima te godine. Sada mi je drago što nisam u tome jer je video jeziv, toliko nepovezan sa zajednicom i kreatorima – rekao je.

Brojni korisnici preplavili su Jutjub negativnim komentarima ispod videa, a neki su istakli i ironiju cele priče.

“Ironija je u tome da je Jutjub napravio video sa najviše dislajkova na svojoj platformi. Ne može luđe od toga”, glasi jedan od komentara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here