Foto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Rodžer Federer, osvajač 20 grend slem titula, stigao je u Berlin, gde se predstojećeg vikenda održava njegovo čedo – Lejver kup.

Federer je suvlasnik turnira na kojem se i zvanično oprostio od profesionalnog igranja pre dve godine, a sada se raduje što će tu videti Karlosa Alkarasa.

– Jedva da poznajem Karlosa Alkarasa, tako da se radujem što ću ga prvi put videti kako igra. Samo sam jednom trenirao s njim na Vimbldonu još kad je bio junior. Sledećeg dana me je trener pitao: ‘Hoćeš ponovo da se zagreješ s njim?’, a ja sam odgovorio: ‘Ne, u redu je, radije bih se zagrejao s njegovim trenerom, koji je iz moje generacije – Huanom Karlosom Fererom’. Mogu da se izvinim Karlosu ove sedmice – uz osmeh je rekao Federer.

U Uber areni će nastupiti i domaći teniser Aleksander Zverev.

– Mislim da će to biti sjajno za njega, kao što je za mene bilo u Ženevi. Mislim da će Tim Evrope biti izuzetno jak – dodao je Federer.

Organizatori Lejver kupa su za narednu godinu u San Francisku najavili promene, ali nisu objasnili o čemu se radi. Jedno je sigurno, nešto mora da se menja, jer Lejver kup gubi novac.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here