Youtube/Marques Brownlee
Android 15

Primećena je nova bezbednosna funkcija u beta verziji Android softvera, koja bi uskoro mogla da postane dostupna korisnicima.

Android 15 bi trebalo da bude predstavljen narednog meseca, a u beta verziji softvera je primećena funkcija koja bi trebalo da oteža uljezima probijanje bezbednosti vašeg telefona.

Otkrivena je funkcija, pod nazivom “Identity Check”, a prema instrukcijama koje je opisuju ovo bi u nekim situacijama moglo da bude podrazumevana opcija u odnosu na biometrijsku verifikaciju.

Još jedno otkriće u kodu, koji je ispitao dojavljivač @AssembleDebug, pokazuje da će ova obavezna provera biti uvek pokretana kada se nalazite van lokacije koju ste označili kao “proverenu” (kao što je kuća ili kancelarija).

Identity Check je uporediv sa nečim što iPhone uređaji već imaju, a to je Apple Stolen Device Protection, predstavljen u iOS 17.3 verziji. Ova funkcija znači da neke ključne bezbednosne akcije zahtevaju Face ID ili Touch ID kako bi radile, a ne samo korisnikov iPhone passcode.

Android 15 je već kompletiran i spreman je za objavu, mada inženjeri kompanija Google, Samsung i drugih Android proizvođača vrše poslednje pripreme softvera i dodaju još neke alatke i funkcije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here