Vesti
Slavlje igrača i navijača Springvejl Belih orlova 2023.

Otkako je 1987. godine održan prvi Karađorđev kup u fudbalu, ovo takmičenje srpskih klubova iz cele Australije izraslo je u jedan od najznačajnijih događaja zajednice. Generacije su uspele da odneguju ovu vrednu tradiciju već više od tri i po decenije, a predstojećeg vikenda na programu je jubilarno, 35. izdanje Kupa koje će se održati u Pertu.

Domaćini svesrpskog fudbalskog spektakla ove godine su Beli orlovi iz Dajanele, koji su „plamen“ preuzeli od Kejsi Kingsa iz Melburna, organizatora turnira 2023. koji je održan u Srpskom sportskom centru u Kizborou.

Naredni Kup igraće se u subotu i nedelju, 21. i 22. septembra, dok će prvog dana, u petak biti upriličeno okupljannje svih ekipa i žreb grupa.

Kako su najavili ažurni domaćini na zvaničnoj stranici Karađorđevog kupa, potvrđen je dolazak ekipa iz cele Australije. Listu učesnika predvodi najuspešniji klub ovog takmičenja, devetostruki šampioni Springvejl Beli orlovi, a iz Melburna takođe stižu i ekipe Vestgejt Sinđelića, Melburn Srbije i Nobl park Drine.

Pehari Karadjordjevog kupa

Dolazak u Pert su potvrdili i novi članovi NPL takmičenja u Kvinslendu, ekipa Svetog Đorđa iz Vilavonga, kao i još jedan NPL ligaš – Beograd iz Adelajda kao predstavnik Južne Australije. Ni ovogodišnji Kup neće proći i bez njihovih imenjaka, sidnejskog Beograda, a među prvima su svoje učešće najavili i Beli orlovi iz Kanbere. Tu su i prošlogodišnji debitanti, ekipa Madington Tesla iz Perta.

Takmičenje će se održati na terenima Belih orlova u naselju Dajanela na severu Perta, na adresu 347D Morley Road.

„Pridružite nam se od 20. do 22. septembra u vikendu ispunjenom sportom, uzbudljivim takmičenjima, druženjem i zabavnom atmosferom. Srbi iz cele Australije biće na jednom mestu. Nemojte da propustite Karađorđev kup u Pertu“, istakli su u svojoj poruci domaćini iz Dajanele.

Dajanela Beli orlovi su domaćini takmičenja

Smotra šampiona

Prošle godine su titulu šampiona na Karađorđevom kupu osvojili fudbaleri Springvejl Belih orlova iz Melburna, pobedom od 3:0 u finalu protiv Melburn Srbije. Dva kluba iz glavnog grada Viktorije i ove godine su u krugu najvećih favorita za titulu, kojom žele da krunišu sjajnu takmičarsku sezonu. Naime, i Orlovi i Srbija su se plasirali u viši rang takmičenja, a da Karađorđev kup 2024. zaista bude smotra šampionskih ekipa pobrinuće se i Sveti Đorđe kao novi prvak Prve premijer lige Kvinslenda, odnosno Drina koja se takođe plasirala u viši rang takmičenja. Tu su i jaki ssastavi Beograda iz Adelajda i domaći Orlovi, tako da sve miriše na istinski fudbalski spektakl u Dajaneli.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here