EPA/Mike Theiler

Dijalog Kosova i Srbije uz podršku EU jedini je put napred, kažu iz Stejt departmenta za Kosovo onlajn i pozivaju obe strane da se uzdrže od nekoordinisanih akcija ili zakonodavnih akata koji su u suprotnosti sa normalizacijom.

“Sjedinjene Države nastavljaju da snažno podržavaju dijalog Kosova i Srbije uz posredovanje EU kao put za postizanje mirnog i produktivnog odnosa između dve zemlje. Budućnost obe zemlje je u evropskim institucijama”, navodi se u pisanom odgovoru portparola Stejt departmenta, na pitanje da prokomentarišu nedavno obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića u kome je predstavio paket mera u vezi sa Kosovom.

Iz Stejt departmenta ističu da je proces uz podršku EU jedini put napred.

“Ponovo pozivamo Srbiju i Kosovo da se uzdrže od dalje eskalatorne retorike, nekoordinisanih akcija ili zakonodavnih akata koji su u suprotnosti sa normalizacijom njihovih odnosa ili ugrožavaju stabilnost i bezbednost”, poručuje se u odgovoru.

2 COMMENTS

  1. Sta se desava kada kosovskva vlast brutalno sa specijalno opremljeni i do zuba naoruzanim jedinicama specijalnim upravo americkim i evropske unije oruzjem jurisaju na goloruke Srbe ubijaju hapse zatvaraju srbe kako to mozemo nazvati gospodo iz departmenta eskalacijom ili kako, o kojem dijalogu pricate dijalog ne postoji kolko vidimo iz vasih izjava postoji pritisak i ucjena uz primenu specijalne oruzane sile na srbe na kosovu primoravate na silu da Vucic to jest da Srbija prizna nikada ne postojecu vjestacku drzavu otetu teritoriju srbije kosovo

  2. Ljudi u Stejt Departmentu će posle izbora u SAD podobijati otkaze od Trampa, a Kosovo je bilo i ostaće Srbija !!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here