EPA/Alexey Filipov
Milorad Dodik

Odnosi Srbije i Republike Srpske promenjeni su od dolaska Aleksandra Vučića za predsednika Srbije, rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i istakao da se Vučić nije pojavio tzv. Kosovo bi već bilo član Ujedinjenih nacija.

– Vučić je došao na već potpuno izgubljenu situaciju vezano za Kosovo i Metohiju. Pre njega nije niko razmišljao da vrati status Kosova. On vraća Kosovo i Metohiju, on pokušava i pravi se Briselski sporazum, dobija se ZSO kao jedan embrion kojim bi mogao da obezbedi status Srbima na Kosmetu – naveo je Dodik gostujući na beogradskoj Hepi tv.

Vučić je, ističe, promenio pozicioniranje Srbije na međunarodnom planu i obezbedio ekonomski rast zemlje.

– I Vučića pritiskaju, on dolazi u poziciju da je žrtva patriotskog odnosa prema narodu i Srbiji… Žrtva je toga što je izgubljenu poziciju za Kosovo pokušao da vrati – rekao je Dodik.

Jedino je Vučić uspeo, ističe Dodik, da vrati status Kosmeta na način da je zaustavio priznavanje samoproglašene kosovske nezavisnosti širom sveta.

– Vučić je doveo u situaciju američku administraciju da ga mole da zaustavi otpriznavanje Kosova, što je ugrozilo njihovu priču o nezavisnosti. Srbija je tada jedini put bila pandan Americi – naveo je Dodik i istakao da je Kosovo i Metohija najviši državni interes Srba.

Za razliku od prethodne vlasti u Srbiji, predsednik Republike Srpske je istakao da od Vučića nikada nije doživeo da neko u njegovo ime dođe i da mu govori šta treba da radi, a da je Vučić to pokušao, danas ne bi bili zajedno i ne bi delili iste vrednosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here