commons.wikimedia/Tiia Monto
Glavni grad Ukrajine Kijev

Dozvola za napade u dubinu Rusije je ključni element u takozvanom „planu pobede“ Ukrajine, izjavio je savetnik rukovodioca kabineta ukrajinskog predsednika Sergej Lečšenko.

– Zelenski je plan pobede prilično maglovito, u nagoveštajima, najavio na konferenciji. On je rekao da plan pobede zavisi od američkog predsednika Džozefa Bajdena. Odnosno, očigledno je da plan pobede podrazumeva plan po kome će Ukrajina dobiti nove mogućnosti da može da gađa aerodrome, vojne baze, skladišta – ocenio je Leščenko u emisiji TV „Rada“.

On je dodao da bez dobijanja te dozvole Ukrajina neće moći da realizuje ovaj plan.

Pored toga, Leščenko je potvrdio da ta dozvola, koju mora da omogući Bajden, treba da bude razmotrena na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija sledeće nedelje.

Ranije je Zelenski obraćajući se novinarima izjavio da ima pripremljen „plan pobede“ Ukrajine. Među četiri glavna pravca, prema njegovim rečima su: „moćan paket primoravanja Rusije da se rat okonča diplomatskim putem“. Kijev se sprema da u toku ovog meseca predstavi plan Bajdenu. Portparol Krema Dmitrij Peskov izjavio je da će Rusija nastaviti specijalnu operaciju i dostići postavljene ciljeve.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here