EPA-EFE/Alejandro Garcia

Lamin Jamal pokazao je da su godine samo broj i da kvalitetan igrač ne mora nužno imati određenog iskustva, a to je Barselona mogla da unovči, i to dobro.

Jamal je tek u julu napunio 17 godina, a već je jedan od najvažnijih igrača evropskog giganta kakva je Barselona. Prethodnu sezonu odigrao je na fantastičnom nivou i pronašao put ka reprezentaciji Španije.

Ni tu nije bio kraj. Odigrao je Evropsko prvenstvo na zavidnom nivou, uz Nika Vilijamsa, Fabijana Ruiza i Rodrija bio je glavni adut Luisa De la Fuentea i osvojio je trofej, ali je i pre prvenstva Starog kontinenta mogao da napravi istorijski transfer.

Kako “Mundo Deportivo” tvrdi, Barselona je odbila ponudu za Lamina Jamala od PSŽ-a vrednu čak 210 miliona evra. Katalonci nisu želeli da ostanu bez “bisera” Blaugrane, pa Jamal nije menjao sredinu ovog leta.

Da se transfer realizovao, Jamal bi postao daleko najplaćeniji maloletni fudbaler svih vremena. Trenutni rekord drži Endrik koji je došao u Real Madrid ovog leta, a plaćen je 47,5 miliona evra pre 18. rođendana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here