EPA/Necati Savas
Redžep Tajip Erdogan

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ponovio je danas da Turska podržava suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine, istovremeno naglašavajući stalnu podršku pravima krimskih Tatara.

– Naša podrška teritorijalnom integritetu, suverenitetu i nezavisnosti Ukrajine je nepokolebljiva. Povratak Krima Ukrajini je zahtev u skladu sa međunarodnim pravom –  saopštio je Erdogan putem video-poruke emitovane na Četvrtom samitu lidera Krimske platforme, prenosi agencija Anadolija.

Kako se navodi, Erdogan je posebno istakao da krimski Tatari teško žive “već osam decenija”.

– Verujem da će se u narednom periodu nastaviti preduzimati dodatni koraci za jačanje prava Krimskih Tatara – rekao je Erdogan i ponovio da Turska nikada nije priznala aneksiju Krima.

Turski predsednik je ponovio i težnju Ankare da se rat Rusije i Ukrajine što pre okonča.

– Naša iskrena želja je da se rat završi poštenim i trajnim mirom zasnovanim na teritorijalnom integritetu, suverenitetu i nezavisnosti Ukrajine – rekao je Erdogan.

18 COMMENTS

  1. Svaka cast za Erdogana pravedan covek prvi put je rekao da podrzava suverenitet Srbije i da je Kosovo lazna drzava sada ne mozemo vise reci u Turcina vjera ko na moru pjena

    • I ne mešaj Kosovo u tu priću, Erdogan će koliko sutra peomeniti mišljenje o Kosovu, i reći, da je Tursko sve od boja na Kosovu!

    • Što je babi milo, to joj se i snilo. Gde ste Vi videli tvrdnje za KiM, toga nema.
      A sto se Erdogana tiče, bolje bi mu bulo da misli kako će da se opravda za ubistva nedužnih Kurda, jer i to he genocid.

  2. НАРАВНО И КОСОВО И МЕТОХИЈУ
    ТРЕБА ВРАТИТИ СРБИЈИ☦️🇷🇸

    🇷🇸☦️🇷🇸
    Reply

  3. Koliko dvolican,medju prvima priznao srpsku teritoriju Kosovo a ovamo gusla o medjunarodnom pravu.Plus Putin mu spasio glavu on onafa ruski avion i pusta ukrajnski zarobljenici iz zatvora?

  4. KONACNO TURCIN JE REKAO OTIMANJEM SRPSKE ZEMLJE KOSOVA PRAVA ISTINA SRPSKO KOSVO POSLE 25 GODINA TREBA VRATITI GDE JE JE BILO UVEK A TO ZNACI SRBIJI I SRBIMA URRRAAAAKOSOVOSRBIJA

  5. Ukrainu su nasi ljudi osnovali Srbi i zato danac u Ukraini ima puno mesta sela i gradova Koje nose Srbska imena ko nezna Ukraina je Srbska zemlja a ne Ruska.

  6. A sto se tice erdogana sto dalje od turske oni bi hteli i u Srbiji da pored autoputa prave njihove djamije kada prolaze kroz Srbiju da imaju gde da se mole. Ovde u nemacku im nedozvoljavaju sta oni hoce .

  7. BRAVO ERDOGANE.
    ŽIVELA AMERIKA, NATO EVROPSKA UNIJA, EVROPSKA NATO UKRAJINA I SRBIJA. SVOJE NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here