Tanjug/AP
Vladimir Zelenski

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da Kijev priprema sastanke sa partnerima na kojima će se razgovarati o ukrajinskim PVO sistemima, sposobnostima na frontu i o reizgradnji zemlje.

– Spremamo važne sastanke sa našim partnerima. Nešto što može i treba da ojača naše pozicije, ne samo Ukrajine, već svih nas u Evropi, svih nas u svetu koji želimo stvarni kraj ovog rata i pravi zajednički rad na tome da se bezbednost nikada više ne uruši. Ova nedelja, sledeća nedelja i ceo septembar moraju biti produktivni za sve nas. Pre svega, reč je o PVO, našim mogućnostima na frontu i u rekonstrukciji. Pripremamo suštinske stvari –  rekao je Zelenski, a prenosi Ukrinform.

On je dodao da su do večeri završene spasilačke akcije u Lavovu i Krivom Rogu, gde su danas ljudi stradali od ruskih raketnih udara.

– Oštećene su obične kuće i civilna infrastruktura. Ima mnogo žrtava, svima je pružena neophodna pomoć. Nažalost u Lavovu je ubijeno sedmoro ljudi. Moje saučešće njihovim porodicama – rekao je Zelenski.

Istakao je da je “važno da svet vidi teror i reaguje na njega”.

– Zahvalan sam svim političkim i javnim ličnostima, zahvalan sam svakom lideru koji podržava Ukrajinu i Ukrajince i osuđuje ruski teror. Zahvalan sam i svim novinarima Ukrajine, Evrope i sveta, svima koji govore istinito o tome šta se dešava, o ovom ratu i o važnosti zaštite života – rekao je Zelenski.

U ruskom napadu na grad Lavov na zapadu Ukrajine ubijeno je sedmoro ljudi, dok je povređeno njih 64. Ukrajinski vojni zvaničnici rekli su da su odbrambene jedinice angažovane na odbijanju napada.

Istovremeno, Poljska je danas podigla vojne avione po treći put za osam dana kako bi osigurala bezbednost svog vazdušnog prostora.

2 COMMENTS

  1. ОВАЈ глумац
    ВОДИ украјину У НУКЛЕРНИ РАТ
    ЗАР НИЈЕ БЕЗБОЛНИЈЕ
    ДА ОН И ЊЕГОВА КЛИКА НЕСТАНУ
    НЕГО МИЛИОНИ ЈЕДНОГ ПРАВОСЛАВНОГ☦️НАРОДА

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here