Tanjug
Kosovska policija

Pripadnici Kosovske policije naoružani dugim cevima i jutros su raspoređeni ispred zgrada srpskih institucija u Kosovskoj Mitrovici koje su u petak nasilno zatvorili.

Situacija u severnom delu Kosovske Mitrovice je mirna, ali se među građanima osećaju tenzije.

Na mostu na Ibru i dalje se nalaze parkirana dva oklopna vozila italijanskih karabinjera Kfora, kao i jedno policijsko vozilo u blizini.

Kosovska policija upala je u petak u zgrade Privremenih organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja izjavio je, nakon upada policije u zgrade Privremenih organa na severu KiM, da oni više neće raditi.

Akciju Prištine osudili su misija EU u Prištini, kao i ambasada SAD i  ambasadori Nemačke, Velike Britanije i Francuske.

1 COMMENT

  1. Kosovska policija ne postoji Ovo su zlocinacke teroristicke falange ubice koje zapad stiti hrani neguju Samo je pitanje koliko jos dugo

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here