Tanjug

NATO je saopštio da je veoma razočaran jučerašnjim akcijama kosovske policije na severu Kosova i Metohije koje, kako je rečeno, nisu koordinisane sa KFOR-om, uprkos ponovljenim obećanjima da će to učiniti.

– Potrebna je deeskalacija i puno angažovanje u dijalogu sa EU – napisala je na platformi X portparol NATO-a Fara Daklala.

U saopštenju se navodi i da je KFOR u potpunosti spreman da održi svoj mandat na osnovu Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244 za sve zajednice na KiM.

Kosovska policija upala je juče u zgrade Privremenih organa Vlade Srbije u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

Akciju Prištine osudili su misija EU u Prištini, kao i ambasada SAD i ambasadori Nemačke, Velike Britanije i Francuske.

Pomoćnik američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Džejms O’Brajen zatražio je od premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da prekine nekoordinisane i provokativne akcije, koje, kako je naveo, “negativno utiču na partnerstvo” SAD i Prištine.

5 COMMENTS

  1. Šiptari nemaju pameti al imaju nato blizu…. Eh da hoće samo da se amerikanci povuku komplet sa bazom😉

  2. Чиме је НАТО разочаран кад је то њихово омиљено чедо, које мазе и пазе непрестано, као размажено дете, може да ради шта хоће без казне и последица. Треба акција а не обавештења и изјаве..

  3. NATO JE RAZOCARAN INTETVENCIJOM IDIOTA SIPTARA KAO 30 GODINA.I TO IM JE SVA IZJAVA.A SVE SU ONI ISPLANIRALI I ODOBRILI.NEPOSTOJECA ,TAKOZVANA, ,,A SRBIJA LEGITIMNA U UN,DRZAVA ,AL, KO NJU PITA .ZNATE LI MI RECI ,ZASTO JE TO TAKO?KO KOGA J TU.JADAN MIRAN NAROD NA NASIM ZRTVAMA DIVLJAJU HORDE I UGNJETAVA SE NAROD ,GAZE GRIBOVI SRPSKIH JUNAKA LAZARE, STEFANE MILOSE NJEGOSE,USTANITE POMOKITE SE GOSPODU ZA SPAS NAS.GDJE JE VASA KLETVA

  4. НАТО СТВАРА ВОЈСКУ албанцима
    ТО ЈЕ ЗАБРАЊЕНО Р1244УН
    КАЖЕ ДА ЈЕ ЈЕДИНА РЕГУЛАРНА ВОЈСКА НА КИМ ВОЈСКА СРБИЈЕ🇷🇸

    ЗАШТО СЕ ТО НЕ КАЖЕ
    НА СЕДНИЦИ УН
    ГОСПОДИНЕ ВУЧИЋУ ???

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here