EPA/Marko Đoković
Aleksandar Vučić i Emanuel Makron

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri ocenio je da je zanemarivanje Kosova, praćeno porukama iz poseta predsednika Francuske Emanuela Makrona i nemačkog kancelara Olafa Šolca Srbiji “loš signal za Kosovo”.

Tahiri je putem Fejbuka naveo da sa evropskim sankcijama i dalje na snazi, Kosovo plaća visoku cenu za političke i diplomatske eksperimente aktuelne vlade.

„Podsetimo, dok Srbija produbljuje bilateralne odnose sa mnogim državama EU, naše rukovodstvo deluje u virtuelnoj realnosti i bez vizije jačanja našeg međunarodnog subjektiviteta. Njihovo produbljivanje ne ide bez posledica i negativnih efekata po Kosovo. U međuvremenu, Kosovo se prikazuje kao zemlja u krizi. Ovo ne može da traje zauvek“, naveo je Tahiri.

On je istakao da je potrebna jasna strategija za jačanje diplomatske pozicije i izgradnju trajnih partnerstava.

„Bez ove posvećenosti, rizikujemo da ostanemo periferni u regionalnom razvoju“, naveo je Tahiri i istakao da je vreme za akciju.

2 COMMENTS

  1. Gospodja Tahiri ne shvata da “medjunarodni subjektivitet tzv Kosova” ne postoji ! Kosovo i Metohija je južna srpska pokrajna – dajte Srbima ZSO i istu autonomiju ćete dobiti nazad.

  2. БРАВО НЕНО
    САМО
    НАРАВНО ВОЈСКА СРБИЈЕ🇷🇸
    ДА СЕ ВРАТИ НА КИМ🇷🇸
    ТЈ НА ГРАНИЦУ СА АЛБАНИЈОМ
    И ДА БУДЕ У СВИМ СРЕДИНАМА ГДЈЕ ЖИВЕ СРБИ🇷🇸
    Р1244УН
    ТО ЈАСНО КАЖЕ

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here