Kosovo online
Aljbin Kurti

Kosovski premijer Aljbin Kurti, izjavio je danas, komentarišući izjavu francuskog predsednika Emanuela Makrona da je Pariz zabrinut zbog jednostranih poteza Kosova, da kosovska vlada primenjuje zakone i nastoji da osigura javni red, mir i bezbednost za sve građane Kosova bez razlike.

Kurti je naglasio da Kosovo takođe želi blisku saradnju sa međunarodnom zajednicom, uključujući i Francusku, koju, ističe, smatra veoma važnim prijateljem, saveznikom i partnerskom zemljom.

– Mi vladamo zakonom, javnim redom, u isto vreme zalažemo se za mir i bezbednost za sve građane bez razlike. U tom aspektu želimo i blisku saradnju i međunarodnu podršku, uključujući tu, naravno, Francusku, koju smatramo prijateljem, saveznikom i veoma važnim partnerom u EU i NATO – rekao je Kurti.

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je sinoć da je Pariz zabrinut zbog jednostranih poteza Kosova koji, kako je istakao, ne šalju dobar znak, dodajući da će njegova zemlja i dalje pažljivo pratiti uslove u kojima žive Srbi na Kosovu i da ostaje privržena formiranju ZSO.

Makron je, u zajedničkom obraćanju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, naveo da je normalizacija odnosa Beograda i Prištine sastavni deo procesa približavanja Evropskoj uniji, o čemu se mnogo razgovaralo u više glavnih gradova Evrope.

Ukazao je da to pitanje neće biti rešeno bez kompromisa sa obe strane i ako ne bude političke hrabrosti da se postigne rešenje.

3 COMMENTS

  1. НАРАВНО
    ХАПСИШ СРБЕ , ТОЛИКО
    ДА СУ ЗАТВОРИ ПРЕПУНИ
    ОРИЧАШ О СЛОБОДИ
    ГРАДИШ У СРБСКИМ СРЕДИНАМА СТАНОВЕ ЗА албанце
    ЧУДНА ТА ЉУДСКА ПРАВА
    КАД ВАШИ СПОНЗОРИ СХВАТЕ
    ДА ПРЕВИШЕ НОВЦА ДАЈУ назови албанским институцијама
    Које то злоупотребљавају
    ПАКУЈУ КОФЕРЕ И ОДЛАЗЕ …
    ТАД МОЖЕТЕ И ВИ СА ЊИМА
    БОЖЕ☦️ПОМОЗИ

    СЛАВА НА ВИСИНИ БОГУ☦️
    СЛАВА РУСИЈИ🇷🇺☦️🇷🇺

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here