Screenshot/Telegram

Ruske snage i dalje napreduju na pokrovskom i harkovskom pravcu – prema nekim izveštajima, Rusi su pred zauzimanjem Karlovke, dok su već ušli u mesto Sinjkovka, pred Kupjanskom.

Nakon što su ruske trupe presekle put za Pokrovsk, ukrajinske trupe su počele da napuštaju Karlovku, veliko utvrđeno područje, uz teške gubitke, dok su, istovremeno, potpuno izgubile kontrolu nad Karlovskim jezerom.

Oružane snage Rusije u rejonu Karlovke i unutar samog grada zauzele su teritorije ukupne površine do 11 kvadratnih kilometara za samo 24 časa.

Ostaci ukrajinskog garnizona povlače se u jugozapadnom pravcu – ka jezeru pored reke Volčje, na čijoj južnoj obali se nalazi grad Kurahovo.

Istovremeno, ruska vojska je odlučnim prodorom prema Kupjansku, važnom gradu u Harkovskoj oblasti, zauzela Sinjkovku. Rusi su podigli zastavu u centru tog naselja iz kojeg će moći da opasno prete Kupjansku.

Takođe, Rusi su preuzeli kontrolu i nad Steljmahovkom koja se nalazi na dodiru Harkovske oblasti i Luganske narodne republike.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here