Tanjug/AP

Posle poraza od Danila Medvedeva u prvom kolu US opena (6:3, 3:6, 6:3, 6:1), srpski teniser Dušan Lajović pričao je za Sport klub, između ostalog, i o teniskoj publici u Beogradu.

Beograd će opet imati ATP turnir, od 3. do 9. novembra u Areni, ali Đoković je najavio da neće igrati. Zbog toga se i nameće tema kakva će biti poseta.

– Iskreno, mogli smo to da vidimo i na Srbija openu i na nekim Dejvis kup izdanjima ranije kada smo igrali u Beogradu. Ne mislim da su Srbi neki teniski fanovi, mislim da su fanovi doživljaja da pobeđuju sa Noletom i da gube itd. To verovatno ima neku dublju pozadinu – rekao je Lajović i dodao:

– S druge strane, kada odeš na male turnire u Italiji, Francuskoj ili Španiji, njima je to u krvi, to su im društvena dešavanja, okupljaju se tamo i to je mesto gde provode vreme prateći tenis bez obzira da li ima domaćih igrača ili ne. Kod nas se to ne dešava, ali bilo bi lepo da se promeni. Zavisi ko će igrati od drugih stranih igrača, ali videli smo na tribinama u Beogradu da publika baš i nema neko interesovanje za bilo kog drugog ko nije Novak ili Top 3, a nerealno je gledati nekog takvog u Beogradu na turniru iz serije 250. Daj Bože da pogrešim i da budu pune tribine.

Uzevši u obzir povlačenje Dušanovog dobrog prijatelja Filipa Krajinovića, Lajovića je upitan i kako zamišlja svoje povlačenje.

– Nije mi prošlo kroz glavu kako bi izgledao moj oproštajni meč. Više sam gledao da budem tu za njega, nego da razmišljam šta i kako. Nemam pojma, verujem da to mora da dođe prirodno, ne mogu da razmišljam šta, kako i kad. Ali kad bude prilika i kad krenu te misli… Nema tih misli – zaključio je Lajović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here