Tanjug/AP

Tri takmičenja, šest utakmica, ukupni učinak 0-1-5 i tri eliminacije, prvo iz kvalifikacija za Ligu šampiona, pa za Ligu Evrope, a večeras i za Ligu konferencije.

To je bilans Partizanovog košmarnog evropskog puta ovog leta, a završen je dvostrukim minimalnim porazom od belgijskog Genta u plej-ofu kvalifikacija za Ligu konferencije.

Poslije 1:0 za Gent u Humskoj, isti rezultat za belgijsku ekipu i večeras u revanšu, pa Partizanu ostaje da se okrene obavezama na domaćoj sceni, uz težak finansijski udarac.

Partizan se našao u velikom problemu uoči ovog susreta, jer se najbolji strelac “crno-belih” Mateuš Saldanja povredio, pa ga nije bilo ni u protokolu, već je utakmicu pratio sa tribina u društvu svog zemljaka i nekadašnjeg veziste Partizana, Evertona Luiza koji sada igra za belgijski Beveren.

Trener Stanojević se odlučio da u špicu umesto Saldanje od prvog minuta zaigra Aldo Kalulu, što generalno nije izgledalo loše, ali “crno-beli” opet nisu koristili prilike za gol.

Početak meča je, ipak, pripao domaćem timu koji je želeo da pred svojim navijačima izvrši što snažniji pritisak i eventualno ranim golom možda i reši pitanje plasmana u Ligu konferencije.

Brzo je došao period utakmice kada je i Partizan počeo da “pokazuje zube”, oslabio je pritisak domaćina, a Gajas Zahid je u par navrata opasno zapretio domaćem golmanu. Najpre u 11. minutu posle saradnje sa Zubairuom, a onda i u 22. u akciji sa Kaluluom.

Početak drugog poluvremena protekao je u znaku bolje igre Genta koja je u dva navrata mogao do vođstva, pogotovo u 50. minutu kada je strelac jedinog gola iz prvog meča, Izraelac Omri Gandelman pogodio prečku.

U 56. minutu još jedan dobar napad domaćeg tima, ovoga puta je pokušao Braun sa leve strane, ali je pogodio spoljni deo mreže.

Odmah zatim trener Partizana Aleksandar Stanojević vrši trostruku izmenu, ušli su Grimaldo, Đorđe Jovanović i Filipović umesto Severine, Arijage i De Medine, posle čega je Kovač uputio nezgodan udarac, lopta je zakačila nekog u kaznenom prostoru Genta, ali je golman Ruf uspeo da je uhvati.

Posle toga je Gent preuzeo posed lopte i u 88. minutu rešio pitanje pobednika.

Lopta je sa desne strane poslata Deloržu koji je imao nedopustivo mnogo slobodnog prostora na nekih dvadesetak metara od gola Partizana. Nemanja Nikolić je lagano trčkarao iza njega, Kovač je takođe sporo reagovao u pokušaju da smanji taj prostor i Delorž to kažnjava odličnim udarcem u donji desni ugao gola golmana Jovanovića – 1:0!

Mogao je Partizan do utešnog izjednačenja u 90. minutu posle akcije Nikolića, Grimalda i Kalulua, ali je opet Vatanabe sjajno intervenisao u poslednjem trenutku i još jednom izblokirao udarac.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here