Tanjug/AP
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski

U današnjem masovnom vazdušnom napadu ruskih trupa poginulo je sedmoro ljudi, a povređeno je i ranjeno još 47 građana, među kojima četvoro dece.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski razgovarao je sa glavnokomandujućim Oružanih snaga Ukrajine Oleksandrom Sirskim o odgovoru na ruske raketne napade.

– Danas je dan počeo odvojenim dugim razgovorom sa načelnikom Generalštaba Sirskim: i o odbijanju raketnog napada – u detaljima, i o našem odgovoru Rusiji. Mi se pripremamo, i u vezi sa upotrebom F-16, i u vezi sa operacijom u Kurskoj oblasti, nastavljamo naše akcije u navedenim okruzima upravo onako kako je Ukrajini potrebno – rekao je on u večerašnjem video-obraćanju, prenosi Ukrinform.

Prema njegovim rečima, tokom poslednjeg dana Odbrambene snage su dobile veću kontrolu i još jednom popunile fond za razmenu.

Sirski je također izvestio Zelenskog o situaciji na frontu u oblasti Donjecka, posebno u pravcu Pokrovsk, Vremiv, Toretsk i Kurahiv.

Jačanje ukrajinskih pozicija

Kao rezultat toga, donete su odluke koje su imale za cilj jačanje ukrajinskih pozicija, rekao je Zelenski i dodao da će se radovi na obnovi energetskih objekata nastaviti danonoćno.

– Detaljno smo ispitali i situaciju u vezi sa zaštitnim konstrukcijama na elektroenergetskim objektima – doneli smo i nekoliko važnih odluka u vezi sa tim – istakao je Zelenski.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here